Czyli podsumowując ta niebieska wtyczka jest we właściwe tam miejsce wpięta czy powinna iść pod ten czujnik od termostatu ?
Hm a może tą co znalazłem luźną wtyczkę powinna iść w miejsce tej niebieskiej a niebieska w czujnik do termostatu ?
Ciężko było mi dojrzeć ale ta znaleziona wtyczka zaczyna się od całej wiązki od wtysku poźniej jest rozgałęzienie kabli pod przepływomierz i microplex i jest właśnie ten luźny kabel z kostką...
Jeszcze raz się przyjrzałem temu wszystkiemu i przestawia się to następująco
Ta kostka co jest połączona z kablem czujnika stukowego wychodzi właśnie z jednego kabla co ta kostka niebieska....
Czyli ta czarna od stukowego powinna iść w miejsce niebieskiej )dodatkowego powietrza) a niebieska w czujnik do termostatu ?
Tylko w takim razie gdzie kostka od czujnika stukowego...Tą co znalazłem w błotniku ?
Niebieska, szara, różowa i seledynowa. Jak tu ktoś tak namotał i to musisz wziąć miernik i dzięki schematowi ideowemu, który Ci podesłałem sprawdzisz fizycznie co, gdzie prowadzi do/z kompa, przekaźnika. Inaczej może to się skończyć różnie.
tą wtyczkę w błotniku ja mam wpiętą pod drugi czujnik w termostacie( mam dwa czujniki) potem zrobię fotki i wrzucę. czujnik jest na klucz 19 a gwint m8. Co do reszty wtyczek to dobrze masz podpięte mam tak samo
ja mam dwie wtyczki niebieskie jedną do termostatu a drugą do dodatkowego powietrza, ale jak wypnę tą niebieską wtyczkę z termostatu to w ogóle nie zapale auta a jak na zapalonym wypnę to zgaśnie. Powoli się gubię
Ustawiasz miernik na "wycie" po zwarciu i tak sprawdzasz co z czym sie laczy. Dzieki temu wiesz dokladnie co do czego jest podlaczone. Analizowanie kolorow jest poprawne, o ile sie, ktory za co odpowiada i wtyczki nie byly dorabiane.
Najlepiej zrób tak jak napisałem. Odepnij tą niebieską i zobacz czy silnik zapali itd. Jak tak to znaczy ze to nie jest wtyczka od czujnika temperatury i szukaj dalej. Odepnij od stukowego itd. aż znajdziesz.
Sorry że dopiero odpisuje ale dopiero miałem możlwiość sprawdzenia sytuacja wygląda następująco:
Auto na chodzie i po odpięciu tej niebieskiej kostki z dodatkowego powietrza auto momentalnie gaśnie
Ale znów po wpięciu jej w czujnik w termostacie a tą czarną co jest obecnie ze stukowym wpiełem w miejsce dodatkowego powietrza auto nie chce zapalić....
Po pojedynczym wpieciu czyli wpiąłem tylko niebieską w czujnik termostatu bez podłanczania tej czarnej nigdzie to cisza tak samo jest na odwrót
Auto tak jest teraz podłaczone czyli czarna w stukowy a niebieska w dodatkowe powietrzez bez żadnej kostki w czujnik w termostacie auto odpala ale pomimi temperatury 75C trzyma obroty ok 1600...