FIAT PUNTO 1.4 turbo. 97r
-
- Obserwator
- Miejscowość: Warszawa
- Auto: Punto GT
FIAT PUNTO 1.4 turbo. 97r
Samochód 9000km temu miał robiony kapitalny remont silnika robiony na fabrykę....nic nie było modyfikowane...kompletna seria....i teraz objaw jaki wystąpił....podczas jazdy gdy turbo doszło do połowy zaczęło rzucać samochodem tak jak by zaczął się dławić...zaraz zaczeły się problemy z wolnymi obrotami trudności z odpaleniem...efekt był taki jak by turbo pompowało a nie miało go czym zasilić........ i teraz zostało wymienione....pompa paliwa...regulator ciśnienia paliwa....sonda lambda....ponadto sprawdzone wtryskiwacze cały układ dolotowy, turbo,i przepływomierz....dodam ze na komputerze nie ma zadnych błędów....tyle ze widzi sonda ze jest ubogo...macie jakieś pomysły wojowałem z nim 3 tygodnie i już nie mam pomysłów co mu może być ....A jeden magik w serwisu fiata stwierdził ze wałek rozrządu jest do wymiany.....
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Re: FIAT PUNTO 1.4 turbo. 97r
wałek może być przyczyną, bo już nie jednemu w gt się wytarł. zobacz dv/bov w zależności co masz, bo może jest nie szczelny i wystarczy go wyregulować tak jak w moim przypadku. Co prawda mi nie szarpało autem, ale auto się nie odpychało jak powinno nawet przy pełnym doładowaniu.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Obserwator
- Miejscowość: Warszawa
- Auto: Punto GT
Wiesz co powiem ci ze to się stało jakieś 2 tygodnie po założeniu blow offa w tej chwili go wywaliłem i jest z powrotem DV i jest to samo...wiedz dopiero jutro odbiore wóz od znajomych z fiata i zobacze ten wałek jak wyglada
-
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Mnie sie widzi nieszczelnosc typowe objawy, ale walek tez moze byc