hz10 widzisz i wlasnie tutaj ujawnia sie wyzszosc moich urzadezn nad wskaznikami
1. urzadeznia tego typu maja mozlwisoc podlaczenia do praktycznie kazdej jednostki typu ecumaster, smt6 i inne (czego za diabla nie zrobisz z gotowym zegarem bo nie ma on wyjsc) dzieki temu mozesz przesledzic mape w swini zobaczyc gdzie jest zle gdzie mozna by cos jeszcze poprawic itp itd.
2.wykorzystujac urzadeznia podobne do mojego (nie koniecznie moje bo podobne robi firma vems )mozesz na przyklad podlaczyc je do dedykowanego wyswielacza (ktory koncze projektowac i na pewno go pokaze jak skoncze) ktory ma mozlwiosc podlaczenia do 8 takich urzadzen (czyli mozna wykonac pomiar na kazdy cylinder z osobna co jest czesto stosowane w ektremalnie wysilonych jednostkach) a wyglada to tak

mozna takze na kazdej termoparze ustalic osobny alarm mozna tez podlaczyc inne czujniki typu temp. wody, oleju, powietrza za i przed intercoolerem, cisnienia oleju, mozna wykonac pomiar ile volt zasila nam cewke (co jest bardzo waznym parametrem dla poprawnej pracy silnika) mozna spokojnie zainstalowac mozliwosc wlaczania lub wylaczania roznych elemntow w razie wystapienia alarmu na ktorym kolwiek z czujnikow nic z tych rzeczy nie zrobisz na zwyklym zegarku typu AG bo poprostu nie ma takich mozlwiosci i tutaj jest wlasnie wyzszosc tego co ja robie
Pozatym hz10 to ze tobie akurat AG pokazywal dobrze wcale nie znaczy ze tak jest zawsze jak juz mowilem ja tez mialem taki wskaznik i tez go porownywalem z innym wskaznikiem a raczej z dwoma bo zakupile 3 i kazdy z nich ogrzany opalarka (byly zmontowane w jedenj rurce i powietrze szlo przez nia ) pokazywaly rozne temp a roznica byla bliska 80stC pomijam juz fakt ze w prostych AG brak alarmu co powoduje dokladnie ta przypadlosc o ktorej pisales (raczej podczas wyscigu nie bedziesz sie patrzal na zegarek a wlasnie wtedy najlatwiej upalic motor)
Pozdrawiam