od przeplywajacej benzyny to one sie chlodza
a wtryski grzeja sie bo sa pt tej samej stronie i w bliskim sasiedztwie wydechu i turbiny i dlatego tez jest przegroda termiczna do alternatorka ;P
P.S.
mozna to zdemontowac jedynie jak po dluzszej jezdzie zacznie przerywac to znaczy ze przegrzewaja sie wtryski
Wystarczy dotknąć filtra paliwa aby się przekonać, że paliwo jest naprawdę chłodne, a druga sprawa to taka, że we wtryskiwaczu zachodzi dokładnie odwrotny proces niż w pompce - paliwo rozpręża się a co za tym idzie, schładza się przejmując ciepło z otoczenia.
Mimo wszystko jestem przekonany ze konstruktorzy mieli nieco szarej mazi miedzy uszami i wiedzieli co robia .
Ja bym z tego nie rezygnowal, wszak dmuchawa wazy tyle co nic a i miejsca zbyt wiele nie zajmuje...
ziuzio pisze:Wystarczy dotknąć filtra paliwa aby się przekonać, że paliwo jest naprawdę chłodne, a druga sprawa to taka, że we wtryskiwaczu zachodzi dokładnie odwrotny proces niż w pompce - paliwo rozpręża się a co za tym idzie, schładza się przejmując ciepło z otoczenia.
oddaje cieplo otoczeniu! pytanie czy temperatura paliwa ma jakikolwiek wplyw na jego spalanie to raz i dwa czy ten uklad nie jest po prostu zabezpieczeniem przed uszkodzeniem wtryskiwaczy.
Skoro jest, wiec do czegos ma sluzyc. W tamtych czasach Fiat mial dobre notowania w sporcie.
Ponadto dotknij kolektora dolotowego na goracym silniku i wtryskow. Jezeli odlaczysz nawiew, to grzeja sie... sam przetestowalem, bo swego czasu przestalo dzialac. Przeniesiony aku, jak u mnie, pozostawia full miejsca.
Uno 1.4 Racing +162KM.... SPRZEDANY
Lancia Delta HF Turbo +216KM
VW Golf Cabrio 1.8 GTi 126KM
Audi A8 4.2 5v S-line 310KM
VW Passat GT 16V 136KM na sprzedaz !!!
CC Sporting 1.1 61KM SPRZEDANY