ciśnienie oleju.
- Rafalinek
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Re: ciśnienie oleju.
A więc dobrze mówiłem
Padł Ci na pewno ten przy kole, ewentualnie może coś z przewodem nie teges...

- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Rafalinek mój post nie odnosił się do twojego
poprostu wysłaliśmy w tym samym czasie prawie
adrian055 padła napewno ta beczułka bo ona odpowiada za wskaźnik ciśnienia oleju. Ten drugi czujnik daje tylko sygnał na kontrolkę ciśnienia oleju(ta co gaśnie po odpaleniu)

adrian055 padła napewno ta beczułka bo ona odpowiada za wskaźnik ciśnienia oleju. Ten drugi czujnik daje tylko sygnał na kontrolkę ciśnienia oleju(ta co gaśnie po odpaleniu)
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss
.....psss......pssss.....pssssss

-
- Miejscowość: Gorlice
- Auto: Punto GT
aha to dobra to jutro ja wykrece i zobaczymy moze jeszcze sie go uratuje a jak nie to hmm tylko wymiana ma ktos cos takeigo na zbyciu?
-
- Auto: Uno 1.3T
Nie uratuje sie napewno, od poloneza pasuje, cena okolo 70 zeta
czyli w skrócie, ciśnienie w pgt powinno zawsze być 3 bary nawet na wolnych, jeśli jest tak tzn że coś jest nie tak z silnikiem albo kiepskiolej?? a jesli idzie o olej to mobil jest do du...??
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
-
- Użytkownik
- Miejscowość: Ustroń
- Auto: Punto GT
Z tego co wiem to :
Ciśnienie oleju w PGT przy zimnym oleju , na wolnych obrotach ma być około 3 bary .
Przy max nagrzanym oleju na wolnych obrotach co najmniej ok. 1.5 bara .
Podczas jazdy zawsze ma być maximum na wskaźniku bez względu na temperaturę silnika .
Takie wartości powinny być na oleju zalecanym przez producenta czyli według instrukcji 10W40 .
Na np. 10W60 przy nagrzanym oleju ciśnienie jest trochę wyższe .
Przy gorącym oleju na wolnych obrotach ciśnienie nigdy nie będzie takie jak na zimnym .
Ciśnienie oleju w PGT przy zimnym oleju , na wolnych obrotach ma być około 3 bary .
Podczas jazdy zawsze ma być maximum na wskaźniku bez względu na temperaturę silnika .
Takie wartości powinny być na oleju zalecanym przez producenta czyli według instrukcji 10W40 .
Przy gorącym oleju na wolnych obrotach ciśnienie nigdy nie będzie takie jak na zimnym .
Punto GT
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Grande Punto Sport 1.4T
Punto II 1.2
Audi A4 Quattro 1.8T
Mobil jak najbardziej do kosza, pisze to juz ktorys raz na forum, mialem okazje kilka razy zobaczyc co sie dzieje z mobilem po wylocie z turbosprezarki normalnie zweglony, jak wezmiesz na reke to jak piasek, odradzam szczegolnie w turbo.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo

to ja mam dokadnei tak jak kolega powyżej napisał, ciśnienie nie spada poniżej 2barów na rozgrzanym silników i na wolnych obrotach,80quattro pisze:Z tego co wiem to :
wiec myślę że wszystko jest oki
Punto GT
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a
AR 156 FL SW
było Uno 1.4 n/a