Manometr w Mk2 (temat wydzielony)

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Manometr w Mk2 (temat wydzielony)

Post autor: ziuzio »

Odpowiedz na pytanie z dzialu kupie: "Kupie Manometr do deski MK2 w rozsądnej cenie :] ":

Mogę Ci doradzić kupno manometru technicznego do cieczy do skali 0.25MPa na średnicę 50mm(np. KFM lub SKP). Ja taki wmontowałem do siebie ponieważ chciałem mieć zarówno ciśnienie jak i podciśnienie na tym manometrze-odpowiednio przestawiłem wewnątrz tą zębatkę i potem skalibrowałem go zgodnie ze wskazaniami mojego poprzedniego manometru :) . No i teraz mam w zegarach zarówno pod- jak i ciśnienie :D . Jak się uda to może zdjęcie dołączę wieczorem jak to wygląda(na razie wersja z nie przerobioną skalą, ale jak tylko skombinuje Corela to się zrobi) :) .
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

1. A po co chcesz widzć podciśnienie??
2. Jak chcesz sciągąć to mogę wystawić obraz ver 9 :lol:
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ziuzio

Chcę widzieć podciśnienie bo lubię jak się co rusza też i na wolnych-to takie moje małe zboczenie :lol: .Czy nie fajnie to wygląda-ta fota podsunęlą mi pomysł żeby było też podciśnienie :) :
Obrazek
W takim razie kup sobie manometr na średnicę 50mm do ciśnienia 0.16MPa(chyba że znajdziesz gdzieś do 0.1MPa, ale z tego co się pytałem to nie ma, przynajmniej u mnie na wioskach) i po sprawie-koszt 18zł, wyjmij go z obudowy i wsadź na miejsce :D . Z reguły takie zegary z tyłu mają tylko gwint, więc trzeba dokupić jeszcze takie coś na co nałoży się wężyk-koszt 2zł :wink:

Edit:fotka się nie wyświetlała i poprawiłem adres :)
Edit2:fotka dalej nie działa, tu link-> http://groups.msn.com/turbocollective/m ... otoID=2138
Edit3,4:dalej nie działa :evil:
Ostatnio zmieniony pt cze 10, 2005 1:31 pm przez ziuzio, łącznie zmieniany 4 razy.
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

ziuzio pisze:Mogę Ci doradzić kupno manometru technicznego do cieczy do skali 0.25MPa na średnicę 50mm(np. KFM lub SKP). Ja taki wmontowałem do siebie ponieważ chciałem mieć zarówno ciśnienie jak i podciśnienie na tym manometrze-odpowiednio przestawiłem wewnątrz tą zębatkę i potem skalibrowałem go zgodnie ze wskazaniami mojego poprzedniego manometru :) . No i teraz mam w zegarach zarówno pod- jak i ciśnienie :D . Jak się uda to może zdjęcie dołączę wieczorem jak to wygląda(na razie wersja z nie przerobioną skalą, ale jak tylko skombinuje Corela to się zrobi) :) .
:brawo2: fajny pomysl :D Kolejna rzecz ktora przerobie :wink: 8)
Bylo UT, jest Bravo GT.
ziuzio

Znalazłem trochę lepszą fotke z manometrem pod- i ciśnieniowym :) :
Obrazek
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

pasuje w fabryczne miejsce (mocowanie) w desce?
Mozna mniej wiecej na fabrycznej skali go ustawic, tzn tak aby wychodzil ponizej zera bez doladowania, a w gore pokazywal w miare poprawne wartosci... ? czy od razu trzeba skale przerobic :?:
Bylo UT, jest Bravo GT.
ziuzio

Pasuje w fabryczne miejsce w zegarach :) . Ustawić się go da na zero , ale niestety skala już się nie będzie zgadzać z fabryczną :| .
ziuzio

Temat rozwija się trochę w złym dziale, może da się go przenieść, w każdym razie tu są fotki manometru u mnie-jakość beznadziejna, ale może pożyczę się dobrego aparatu i cyknę jakieś lepsze zdjęcia :) : http://fotogalerie.pl/galeria/ziuzio6231
ODPOWIEDZ