serwo

amortyzatory, sprężyny, koła, hamulce, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Zmień klocki a wszystko wróci do normy:). Potem jeszcze dobrze odpowietrz, po przegrzaniu tych klocków coś się mogło zapowietrzyć.
wsk
Spamer :P
Miejscowość: Jaworzno
Auto: Uno 1.3T

Post autor: wsk »

Albo jeszcze pytalem mechanika mowi ze moze sie tloczek nie cofać spowrotem moga byc tego dwie przyczyny albo waz gumowy juz ze satsrosci spuchl w srodku i nie pozwala wrocic plynowi albo tloczek zgnil i sie blokuje.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: JARO_Cz-wa »

Wczoraj troche jeszcze szukałem po innych forach. Ide zaraz zmienić płyn hamulcowy na nowy, bo w sumie kompleksowo to tego nigdy nie robiłem, a i obstawiam, że przedemną też raczej nikt tego nie robił. Może coś pomoże :roll:

EDIT:
Płyn wymieniłem, zalałem DOT 5.1 firmy Bendix. Nastąpiła poprawa, bo teraz po serii 5 shamowań z około 120 do 30-40km/h - pomimo, że pedał robi się mięki mam jednak jakiś hamulec jeszcze, wcześniej pozostawał mi tylko ręczny do hamowania :roll:
Przewód hamulcowy elastyczny zimny. Część zacisku w którym pracuje tłoczek jest praktycznie zimna po takich hamowaniach :idea: pewnie tłoczek się nagrzewa, ale tego niebyło jak sprawdzić. Kupie jeszcze nowe firmowe klocki - mam nadzieje, że wszystko wróci do normy.

EDIT:
Klocki zmienione na Juridy. Znaczna poprawa hamulca i pedał bierze wyżej w porównaniu do tych poprzednich, ale narazie ich jeszcze nie upalałem - niech się ułożą. Te klocki które wyciągnąłem były takie jakby miękkie pod palcami :roll: więc chyba to między innymi było przyczyną.
ODPOWIEDZ