dzisiaj wsadziłem turbo i pojechałem przetestować, pyrkałem sobie i zauważyłem ze silnik jakoś cicho chodzi ale jade dalej za jakiś czas jak sie zagrzał przegoniłem go po mieście i przydławiło go na wysokich obrotach ale jade dalej i jest normalnie, zgasiłem na orlenie, zatankowałem, i nie zapali wyszło na rozrusznik bo kontrolki świecą a nie kręci, włączam zapłon a pompka chodzi cały czas i nie wyłącza się, odpaliłem na pycha a ten za chwile zgasł, zaciągnąłem do domu i odpaliłem na pycha a tu ciśnienie oleju prawie 4 bary a jak przygazuje to ponad 4 a normalnie zawsze było 2 max
i co to sie porobiło ? już mnie wkurwia to auto bo więcej robie go niż jeżdże
Ja mam na zimnym na wolnych cos 2 bary na cieplym z 1,8 a jak cisne to pod 3,5 - 4. Ale powiem wam ze mialem w rece ostatnio kilka roznych tych baczkow do pomiaru cisnienia oleju tego co pokazuje na zegarach i kazda sztuka pokazywala co innego :D:D:D
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo - śmigam
Haha ja tez mialem takie jajo u siebie. Dalem iksowi w palnik na track dayu i spadla wtyczka z czujnika oleju zwierajac do masy
Oczywiscie zawsze jest tak, ze zanim znajdziesz prosta przyczyne to wymyslasz najbardziej pesymistyczne i skomplikowane problemy - zanim sie polapalem osochodi zdazylem rzucic tone miesa.
FIAT - Fabrica Italiana Automobili Turbocompressi
Fiat 124 Spider
Fiat X1/9 Turbo