Panowie jaka to ma flansze pod kolektor wydechowy??? Bo cos mi sie kojarzy ze wala mi sie taka po piwnicy ale chyba w kiepskim stanie bo kiedys za młodych lat probowalismy uturbic motorynke z silnikiem wsk 175 . Ile to wogule nadmucha ??? Bo cos nie oge odnalesc wiesci na temat jej wydajnosci.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo - śmigam
No spoko tylko ja na to patrze i nie za wiele moge zrozumiec Niby czytalem chyba na sr jak to sie liczy itd ale nie moge tego cos ogarnac . Moze jakies wskazuweczki co zibi? Był bym bardzo wdzieczny jak to interpretowac .
A tu znalazlem dwie fotki mego wynalazku
Załączniki
Tak ino pytam z ciekawosci . Bo raczej nadaje sie tylko na pułke . Biorac pod uwage cene regeneracji to wole nowa albo uzywke w dobrym stanie .
no liczy się tak jak na zr tylko jednostki sa inne i trzeba policzyć a dokładniej to podzielić to co wychodzi wg opisu z sr przezz 2.2 i 1.3 i wyjdzie w m3/s
Cos chcialo ale nie dokoca bo lag byl taki ze full gaz przez kilometr i dopiero zaczynalo sie cos dziac, ale za kazdym razem cos sie poddawalo jak nie smarowanie turbo to sprzeglo i tak w kółko . Ogólnie i tak juz bylo tak mocne bez turbo ze ledwo sie dało jezdzic . Silnik miał cos 14 KM nominalnie a kilka rzeczy sie przerobiło (głowica, gaznik), a cały pojazd wazyl cos 60 kg . Ale jak zaczynalo sie cos dziac przy turbo to silnik dostawala takich obrotow ze strach . Mniejsze turbo sporo i moglo by dzialac nawet .
Dosc smiesznie . Wykorzystałem pompke paliwowa od malucha Dorobilem taka krzywke przy sprzengle i cos tam pompowalo ale awaryjne bylo z powodu gestosci oleju(chyba). Zasilnie w paliwko rozwiazalem tak ze dalem gaznik przed turbina takze turbosprezarka ssala mieszanke juz . Bez bova i IC . Najprosciej jak sie dalo . Zapłon elektronik bezstykowy od poldka(gl-118). Hehe ogolnie fajna zabawa była .