moje uno mnie nie lubi ;[
- ostry
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
moje uno mnie nie lubi ;[
Więc tak
jak już wiecie mam problem z moim ut bo nie chce wchodzić na obroty więc dzisiaj jade do mechanika nr.4, na miejscu mechanik zgniata szczypcami wąż od paliwa (powrót) i uno wchodzi na obroty, mechanik stwierdza że pompa paliwa do wymiany, ok
po powrocie do domu rozkręciłem wszystko poczyściłem i poskładałem, odpalam oczywiście bez zmian ale się nie zdziwiłem, myśle z cisnę ten powrót i co ? nic o dziwo tym razem nie pomogło, zagasiłem stoje przed nim i mówie 'trzy światy z tym autem' po chwili patrze pod nogi a tu plama oleju, pękł wąż od turbiny (powrót) zamknąłem garaż poszedłem do domu
i teraz mam pytanie jak sprawdzić dobrze tą pompe i jak sie okaże zła jaką kupić
jak już wiecie mam problem z moim ut bo nie chce wchodzić na obroty więc dzisiaj jade do mechanika nr.4, na miejscu mechanik zgniata szczypcami wąż od paliwa (powrót) i uno wchodzi na obroty, mechanik stwierdza że pompa paliwa do wymiany, ok
po powrocie do domu rozkręciłem wszystko poczyściłem i poskładałem, odpalam oczywiście bez zmian ale się nie zdziwiłem, myśle z cisnę ten powrót i co ? nic o dziwo tym razem nie pomogło, zagasiłem stoje przed nim i mówie 'trzy światy z tym autem' po chwili patrze pod nogi a tu plama oleju, pękł wąż od turbiny (powrót) zamknąłem garaż poszedłem do domu
i teraz mam pytanie jak sprawdzić dobrze tą pompe i jak sie okaże zła jaką kupić

-
- Spamer :P
- Kontakt:
Kup najlepszą na jaką cie stać, np. bosh motorsport do sierry cosworth jak planujesz duże mody 

Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Sprawdz najpierw czy wogóle jest powrót.
Jak jest to przed listwę wstaw zegar i zobacz jakie jest ciśnienie.
Powinno byćc 3 bary na zgaszonym i około 2,5b na wolnych obrotach choć moze skakać sobie troszke. Jak to bedzie źle to jeszcze zatkaj odpływ i zobacz czy ciśnienie się podniesie. Powinno dobić do 7 barów.
Jak jest to przed listwę wstaw zegar i zobacz jakie jest ciśnienie.
Powinno byćc 3 bary na zgaszonym i około 2,5b na wolnych obrotach choć moze skakać sobie troszke. Jak to bedzie źle to jeszcze zatkaj odpływ i zobacz czy ciśnienie się podniesie. Powinno dobić do 7 barów.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Tak. Mozesz brac taki do powietrza. Powinien pokazać wmiare oki. Jedyni co to pewnie długo nie wytrzyma. Ja kupowałem taki w metalowej obudowie to płaciłem 20 zł
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- ostry
sprawdziłem na wolnych 3,5 bara daje gazu rośnie do 4 przy 3000 obr. i zdycha
nie wiem dlaczego kabel od cewki do kopułki w ciemności świeci a jest nowy
a jak mam mało oleju to będzie słabe ciśnienie oleju czy to nie to bo mam małe, 2 bary to już max i nie wiem jak z tym olejem bo bagnet sie zepsuł
generalnie to mi sie już odechciało tego auta
a jak mam mało oleju to będzie słabe ciśnienie oleju czy to nie to bo mam małe, 2 bary to już max i nie wiem jak z tym olejem bo bagnet sie zepsuł

- Luu
- Miejscowość: białystok
- Auto: Uno 1.4T
2 bary na wolnych obrotach to jest ok, tak mam i w miare przyspieszania ciśnienie wzrasta do około 4.ostry pisze:sprawdziłem na wolnych 3,5 bara daje gazu rośnie do 4 przy 3000 obr. i zdycha
Spoko, dasz rade z autem. Ile ja już miałem ze swoim problemów, a niby zadbany był

Uno Turbo 1.4 mk2