Ja np zdecydowałem zmienić z 15w40 na półsyntetyk valvoline 10w60, jak będzie jeszcze nie wiem, narazie auto zalane olejem i czeka.... myślałem nad 15w50 akurat u mnie w mieście mieli texaco mineralny aczkolwiek wybrałem półsyntetyk.
ps. faktycznie niektóre oleje są innych właściwosci pomimo podobnych oznaczeń np castrol 10w60 to syntetyk a valvoline 10w60 połsyntetyk,
15w50 texaco to minerał do uzytku w każdym aucie a 15w50 shella to olej dla silników ze znacznym zuzyciem i przebiegiem...
zakręcone to troche
Według mnie olej pokroju 15W40 sie całkowicie nie nadaje gdy przeleci przez rozgrzaną turbine to robią sie siuski...do turbo to tylko ...W60 lub inny do turbo
10W/60 to najlepsza opcja dla włoszczyzny, pól syntetyczny, w miare rzadki olej, nie gęstnieje w zimie i nie dociera długo do turbawki, wysoka klasa temperaturowa , też dobra dla rozgrzanych powyżej 500 stopni celcjusza turbin
No to juz wiem ze mam sie zainteresowac 10W60 ale jakiej marki bedzie najlepszy ??
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo - śmigam
Ja juz 3 raz wymieniam od kiedy zaczalem lac VR1. Jestem bardzo z niego zadowolony w przeciwienstwie do castrola RS Formula 10w60.
U mnie na wiosce cena za VR1 za litr 32pln po znizach. Musialem kupic 5 litrow, poniewaz zalewalem na zupelnie suchy silnik i chlodnice oleju wiec weszlo ponad 4 litry.