Rozpórka na tył
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Rozpórka na tył
Hejka.
Ostatnio noszę sie z zamiarem wzmocnienia nieco konstrukcji leciewej już budy mojej zabawki. Mam już rozpórkę na przód i zastanawiam się nad tyłem. Jak ją lepiej umocować, do amorków na tych śrubach od góry, czy do nadkoli? Orientuje się ktoś jaki materiał byłby najlepszy? Taka rozpórka dużo daje? Jak jeszcze poprawić sztywność karoserii w sensowny sposób? Obspawywania łaczeń niestety raczej nie wykonam z braku miga.
Ostatnio noszę sie z zamiarem wzmocnienia nieco konstrukcji leciewej już budy mojej zabawki. Mam już rozpórkę na przód i zastanawiam się nad tyłem. Jak ją lepiej umocować, do amorków na tych śrubach od góry, czy do nadkoli? Orientuje się ktoś jaki materiał byłby najlepszy? Taka rozpórka dużo daje? Jak jeszcze poprawić sztywność karoserii w sensowny sposób? Obspawywania łaczeń niestety raczej nie wykonam z braku miga.
UT 1.3 T 88'
-
- Obserwator
Re: Rozpórka na tył
mam do Was takie pytanko a w zasadzie potrzebuję Waszej pomocy. założyłem wczoraj rozpórkę do mojej kosiarki (1.0), tyle tylko, że założyli mi ją pod takie obejmy na amortyzatorach z przodu, tak, że rozpórka jest na blachę, na nią te mocowania i śruby. czy coś się może stać od tego ? czy to jest źle ?Yannick pisze:Hejka.

chodzi o przód oczywiście...
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Tychy
- Auto: Inne
Re: Rozpórka na tył
mam do Was takie pytanko a w zasadzie potrzebuję Waszej pomocy. założyłem wczoraj rozpórkę do mojej kosiarki (1.0), tyle tylko, że założyli mi ją pod takie obejmy na amortyzatorach z przodu, tak, że rozpórka jest na blachę, na nią te mocowania i śruby. czy coś się może stać od tego ? czy to jest źle ?

chodzi o przód oczywiście...[/quote]
Ja w swoim 1.0 kiedys miałem zamontowane ale nad tylko po stronie mocowania plastikowego co trzyma filtr paliwa trzeba sie pozbyc czyli jak czytam to najpierw rozpórka pozniej te talerzyki i nakretki? ponieważ bazą mocowan u mnie był dystanse z fiata 125p
maja one 5mm i tego gwintu nie było zbytnio dużo a jaka masz łamana czy prosta ja miałem prosta i musiałem zbiornik od spryskiwaczy zamontowac na niej

chodzi o przód oczywiście...[/quote]
Ja w swoim 1.0 kiedys miałem zamontowane ale nad tylko po stronie mocowania plastikowego co trzyma filtr paliwa trzeba sie pozbyc czyli jak czytam to najpierw rozpórka pozniej te talerzyki i nakretki? ponieważ bazą mocowan u mnie był dystanse z fiata 125p

Ostatnio zmieniony ndz sie 03, 2008 7:42 pm przez Pawlak, łącznie zmieniany 1 raz.
Ja mysle tak samo po co przepłacac blacha 4mm, kawałek rurki, szlifierka, wiertarka, spawarka. 2 godziny pracy i gotowa.
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Spawane do nadwozia czy tylko przykrezane??
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki