Brak pierwszego biegu!!

skrzynia, sprzęgło, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

skadubek
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Brak pierwszego biegu!!

Post autor: skadubek »

Qurcze dziś straciłem jedynke nie wiem co jest :cry: nie da sie wbić jedynki...dolałem oleju weszło jakieś 0,7 do skrzyni i dalej nic kurde mogłem sprawdzić olej :oops: Jechałem 1 wbijam 2 zgrzytneło ale za drugim razem weszlo i normalnie jade dalej 3,4,5 dojezdzam do świateł chcem jeden wbić i nic nie da rady :oops: jade jeszcze dziś na wesele 140 km trudno bez "1" da sie rade....Co to moze być :?: :?:
lukasz1t
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Białystok
Auto: Inne

Post autor: lukasz1t »

A masz duże luzy na dźwigni?
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Nie luz jest mały...wpycham 1 i poprostu nie idzie wcisnąć :roll: nie no jedno zrobie było ok. to teraz skrzynia :roll:
tusiu1988
Zaawansowany użytkownik

Post autor: tusiu1988 »

mi to wygląda na wodzik 1 biegu, bo gdyby to był walek to wogól byś miał problem z każdym biegiem
lukasz1t
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Białystok

Post autor: lukasz1t »

U mnie są duże luzy i dlatego mam problem głównie z wstecznym i czasem z drugim. Bo na tych drążkach co sterują skrzynią biegów, tam gdzie są te przeguby kulowe, to już nieco się zużyło.
skadubek pisze:nie no jedno zrobie było ok. to teraz skrzynia :roll:
No z tymi samochodami to już chyba każdy tak ma, ale kupując go na pewno wiedziałeś co cię czeka... 8)
tusiu1988
Zaawansowany użytkownik

wiecie co to chyba urok tych turbawek co naprawisz to cos innego sie zepsuje ale za to je lubie mimo to zawsze da sie je naprawic :D
Awatar użytkownika
Grzegorz1987
Użytkownik
Miejscowość: Dobiesz (Piaseczno)

Post autor: Grzegorz1987 »

tusiu1988 pisze:wiecie co to chyba urok tych turbawek co naprawisz to cos innego sie zepsuje ale za to je lubie mimo to zawsze da sie je naprawic :D
Zgadzam się w zupelności nieważne co się zepsuje ale zawsze da sie naprawić uroki naszych wyjątkowych autek...
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Re: Brak pierwszego biegu!!

Post autor: ziuzio »

skadubek pisze:Qurcze dziś straciłem jedynke nie wiem co jest :cry: nie da sie wbić jedynki...dolałem oleju weszło jakieś 0,7 do skrzyni i dalej nic kurde mogłem sprawdzić olej :oops: Jechałem 1 wbijam 2 zgrzytneło ale za drugim razem weszlo i normalnie jade dalej 3,4,5 dojezdzam do świateł chcem jeden wbić i nic nie da rady :oops: jade jeszcze dziś na wesele 140 km trudno bez "1" da sie rade....Co to moze być :?: :?:
Spróbuj przeregulować cięgna od przesuwu bocznego dźwigni zmiany biegów, bo pewnie się poprzestwiały od szarpania:).
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Dzis dostalem sie (nie wiem wybierak, przy samej skrzyni do którego idą ciegna) i niestety wszystko sie wbija tylko nie jedynka :cry: skrzynia trza wyciągać....

Skrzynia rozebrana zardra na zebatce od strony 1 blokuje jej wbicie jutro sie poszlifuje i bedzie ok....tyle roboty o taką pierdąle :cry:
27101985
Obserwator

Post autor: 27101985 »

Jest prosto ta skrzynie rozebrać, ponieważ ja też nieumie wbić jedynki jedynie jak auto sie powoli kula. Jak stane to jedynki niewbije.
tusiu1988
Zaawansowany użytkownik

Nie jest to znowu aż tak skomplikowane
skadubek
Zaawansowany użytkownik

Bez instrukcji ciężka sprawa....ja powieżyłem koledze który już kilka skrzyń rozebrał :wink: jak narazie wsio działa :lol: Samemu raczej nie polecam troche tego tam jest...jak dla mnie silnik to pestka przy skrzyni biegów 8)
ODPOWIEDZ