Najlepiej kupić Beru na metry, np. w www.larsson.pl.
Z gotowych to polecam kable od SC900, ale sprawdź czy starczą w PGT, bo w UT1.4 pasują idealnie:).
No ale po co kombinować? Można kupić dedykowane do Punto GT - NGK RC-FT202. Kupowałem jakieś 1-2mies temu i git. Ceny nie pamiętam dokładnie ale jakoś <200PLN.
2rotor pisze:
No kurde masz Punto GT a szkoda Ci 200zł na przewody? Sorki ale albo drutujesz albo dbasz.
No dobra, ale jak sa identyczne, to chyba lepiej wydac 50zl, niz 200
Skoro są identyczne to czemu nie ma referencji Punto GT/ SC 900 tylko jest osobno na te auta? Idąc tym tropem to i za 24 zł można kupić do SC 900.
No dobra, ale jak sie roznia tylko tym, ze sa 1 cm dluzsze/krotsze, a kabel jest ten sam, to raczej serio wiekszej roznicy nie widze. No chyba, ze faktycznie maja inne przewody, to wtedy tak... wiec ktos cos na ten temat?
No to qurde mogłem kupić te kable za 200zł Wyciągnąłem rozrusznik bo automat siadał, więc sie wymieni...a tu główka rozrusznika już zaczęła pękać (ten typ tak ma )co się wiąze z możliwością uszkodzenia zębów na wieńcu a nawet cosik może wpaść do skrzyni no i poszło 250 zł na regenerowany
Zamówiłem sobie wkońcu te przewody z firmy Janmor: http://www.janmor.pl/pl/sklep.php?p=mai ... odu=00208p
z tym że gość polecił mi jakąś ulepszoną wersje modelu FAS9 z rdzeniem ferromagnetycznym, bo tylko pare złoty droższe
Bo coś mój punciak w dni gdy panowała duża wilgotność, a on stał "na powietrzu" - już przy lekkim doładowaniu zaczynał przygasać i strzelać w wydech . Po przejechaniu kilku kolejnych km i rozgrzaniu silnika niedomoaganie ustępowało samo. 2 razy mi się tak zdarzyło w przeciągu ostatnich 3 miesięcy
skadubek pisze:To które te lepsze FAS9 za 65 zł czy te drugie droższeFAM9
Bo tak troche nie zrozumiałem co napisałeś
FAM9 niby najlepsze bo z miedzianym rdzeniem, ale te których niema na stronce z rdzeniem ferromagnetycznym są lepsze od FAS9, a tylko kilka złoty droższe.