Zawor DV w PGT

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

Awatar użytkownika
MARCIN
Zaawansowany użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Zawor DV w PGT

Post autor: MARCIN »

Kupilem zawor dv do swojego punciaka na alegro,ale nie moge go ustawic tak zeby mi robil psssss przy doladowaniu. Czy to wogule da sie zrobic
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

Re: Zawor DV w PGT

Post autor: JARO_Cz-wa »

MARCIN pisze:Kupilem zawor dv do swojego punciaka na alegro,ale nie moge go ustawic tak zeby mi robil psssss przy doladowaniu. Czy to wogule da sie zrobic
Albo trzeba zluzować napięcie spręzyny, albo wymienić ja na inna o mniejszej twardości. Jeśli niemasz nieszczelności na wężykach i wszystko dobrze podpinasz powinno być ok :D

Jeszcze jedno. Jaki masz filtr powietrza :?: Stożek jakiś czy ten seryjny :?: Bo na seryjnej plastikowej puszcze to mało co słychać powietrze uchodzące przez zawór dv :idea:
Awatar użytkownika
MARCIN
Zaawansowany użytkownik

Zawor DV w PGT

Post autor: MARCIN »

Filtr mam seryjny. Zawor musze troche podregulowac bo mi silnik troche nierowno pracuje, a gdy chce pszyspieszyc to dlawi go.
PUNTO GT 1995r.
AUDI 80 B4 1.9 TDI-90KM-było(miło wspominam)
PASSAT B5 FL 1.9TDI-130KM (angol)
Silnik jest bogiem,prędkośc nałogiem,turbo podstawa,reszta to zabawa!
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

Re: Zawor DV w PGT

Post autor: JARO_Cz-wa »

MARCIN pisze:Filtr mam seryjny. Zawor musze troche podregulowac bo mi silnik troche nierowno pracuje, a gdy chce pszyspieszyc to dlawi go.
Jesli faktycznie masz zbyt "mocną" spręzyne to raczej się silnik od tego nie będzie dławił.
A jak chcesz posłuchać czy Ci sie zawór otwiera przy puszczaniu gazu to zdejmij filtr i wtedy pogazuj albo poprostu zmień na stożkowy :wink: Powinno być słychać jednostajne wyciszajace się pssssyknięcia :D Jesli bedzie słychać taki przerywany szarpany jakby odgłos to znaczy ze się zawór nie otwiera tak jak trzeba :idea:
ODPOWIEDZ