ciśnienie oleju
- paullo
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
ciśnienie oleju
od dłuższego czasu zauważyłem, że przy dobrze rozgrzanym silniku na wolnych obrotach mryga kontrolka ciśniena oleju i na wskażniku oleju są dość duże skoki wskazuwki, raz spada prawie do zera, za sekunde wzrasta do 1 i tak wkoło. jak wskazówka spada prawie do 0 to zapala się kontrolka zaraz rośnie na 1. w ciągu sekundy potrafi tak skakać. mam przejechane 160 tysięcy i jeżdże na fusch 10/40. jak myślicie , panewki, pompa a może coś innego?
są dostępne panewki korbowe i główne i ile może kpl. kosztować
są dostępne panewki korbowe i główne i ile może kpl. kosztować
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Panewki pasują od 1,4 NA ale poszukaj dokłądnie na forum był watek.
Co do ciśnienia to pytanie a jak dawno zmieniałeś olej??
Mi tk się robilo jak olej już się kończył ( stary zużyty był) albo było go za mało.
Co do ciśnienia to pytanie a jak dawno zmieniałeś olej??
Mi tk się robilo jak olej już się kończył ( stary zużyty był) albo było go za mało.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Re: ciśnienie oleju
Ja ostatnio kupowałem panewki korbowodowe nominalne (nr. starych 7597964, nowych 46548176) w aso do pgt po 13,75zł za jedną półpanewke, bo coś mi podeszło na jednej korobie i zarysowało je, tyle że u mnie jest 193tys km i cisnienie trzymało po zagrzaniu oleju na wolnych około 0,9-1 na wskaźniku. Główne też powinny być dostępne bo występuje w wielu silnikachpaullo pisze:...są dostępne panewki korbowe i główne i ile może kpl. kosztować?

-
- Spamer :P
- Kontakt:
za komplet panewek glyco/federal mogul do uno na korby dałem 35zł
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Zaawansowany użytkownik
Wskażnik u mnie tez latał czasem nawet 0 pokazywał, jak sie okazało iny czujnik był zepsuty od tem. cieczy chłodzącej i tak pierdzielił....
Teraz pokazuje raz 1,5 a czasem 2....
Jęsli 2 niezależne skaźniki Ci pokazują zwłaszcza kontrolka to obstawiam panewki bo jak by on sie zepsuł to sie świeci poprostu cały czas
Teraz pokazuje raz 1,5 a czasem 2....
Jęsli 2 niezależne skaźniki Ci pokazują zwłaszcza kontrolka to obstawiam panewki bo jak by on sie zepsuł to sie świeci poprostu cały czas