Mam może niecodzienny problem ale problem A mianowicie nie wiem jaka jest kolejność podłączenia kabli od świec do kopółki... Miałem pożar pod maską i kopółka wraz z kablami i palcem się stopiła:( Cylindry są ponumerowane od lewej (patrząc z przodu silnika) 1,2,3,4. Teraz nie wiem która świeca ma być połączona z odpowiednim miejscem na kopółce:( Jeżeli ktoś zna tą kolejność to bardzo proszę o pomoc, ewentualnie jakiś rysunek, opis jak to ma wyglądać i co do czego idzie.
Z góry dzięki za odpowiedź...
Kolejność zapłonu to 1-3-4-2. Ustaw silnik w GMP, wtedy palec kopułki będzie dawał iskrę na 4 cylinder i połącz to wyjście kopułki w które "celuje" palec z 4tym cylindrem.
Następne cylindry na które pókdzie iskra to 2-1-3 i w tej kolejności łącz kolejne wyjścia z kopułki(patrząc w którą stronę kręci się palec, a kręci się w przeciwną stronę ruchu wskazówek zegara patrząc na niego z lewej strony samochodu).
Jeśli nie jesteś pewien które wyjście na kopułce jest do danego styku wewnątrz, to sprawdź to omomierzem.
To jest metoda, jeśli nie ma opisu na kopułce, który powinien być, jeżeli kopułka jest do UTa.