Panowie i panie mam poważny problem,mianowicie wyruszyłem w czwartek wieczorkiem w małą trasę liczącą 170km,po około 50km temperatura oleju drastycznie podniosła się ale nie do czerwonej kreski tylko trochę mniej,więc zwolniłem z 120km/h na 85km/h i temperatura zmniejszyła się do około 110*C.Po przejechaniu kolejnych 35km(90km/h) zaczął się stukot w silniku Szybka ocena panewka na korbowodzie...postój godzinny i holowanie Po nocy szybka rozbiórka i ocena: wał korbowy i korbowód do wymiany
Teraz pytania: kolega ma na części uno 1.5 na pełnym wtrysku i z autopsji wiem że wałek rozrządu,rozrząd,głowica itd są identyczne jak w UT1.3.Czy pasowałby wał?? A korbowód?? Jaki jest koszt jednego korbowodu?? MOŻE MA KTOŚ NA ZBYCIU WAŁ I KORBOWÓD?? Pomóżcie bo inaczej całe lato spędzę w tramwajach i w rozłące z moim pupilkiem
Fiat Uno 1.3 turbo mk1 105hp- było
Fiat Croma 2.0 Turbo mk1 155hp-obecnie
Fiat Uno 2.0 Turbo 200hp- będzie:)
a za wałaka ile sobie życzysz??w jakim stanie jest??
Lui:
jak chcesz pilnie korbowod to moge porzyczyc, ale tak w czerwcu potrzebowalbym spowrotem Razz-dwa razy rozbierałem silnik a teraz mnie czeka trzeci,wiec jak bym musiał czwarty raz rozbierać w ciągu tego roku to nie starczy mi urlopu
niuniek173 pisze:a za wałaka ile sobie życzysz??w jakim stanie jest??
Lui:
jak chcesz pilnie korbowod to moge porzyczyc, ale tak w czerwcu potrzebowalbym spowrotem Razz-dwa razy rozbierałem silnik a teraz mnie czeka trzeci,wiec jak bym musiał czwarty raz rozbierać w ciągu tego roku to nie starczy mi urlopu
tzn nikt nie kaze ci rozbierac, mozesz do tego czasu odeslac mi taki jaki kupisz
witam,mam małe pytanie, a mianowicie ktoś próbował lub wie czy uda się włożyć tłok z pierścieniami od dołu??chodzi mi o pierwszy cylinder od strony skrzyni biegów
Tlok wklada sie tak ,ze z pierscieniami zapina sie w taki jakby walec , i lekko wbija w cylinder , tak ze tam piescienie sie "rozwieraja" od dolu bys tego nie zrobil
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a