Troche za bogato Pgt

turbo, głowica, dolot, układ paliwowy, itp.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

JacekGD
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Troche za bogato Pgt

Post autor: JacekGD »

Hejko, mam taki problemik ;)

Wszystko było OK, zmniejszylismy doładowanie,zmniejszylismy paliwko SMT6, i na ok 1 bar wszystko było OK (przygotowane na trase by mało spalił) i nagle wszystko sie spierdzieliło, jak jade spokojnie, wciskam lekko, obroty rosną , turbinka zaczyna pompować, za chwile sie przytyka , z rury czaaarne kłęby dymu (przelewa) i nie potrafi tego strawić, dopuki nie zredukuje i wkręce Go na obroty,gaz do dechy i jakoś to trawi. Podmieniłem przepływke i było tajk samo, pokuliśmy sonde i wskazania ma w normalne, po samodiagnozie mrugający wtrysk podał nam 1223 BŁĄD SKŁADU MIESZANKI..... może spotkaliście sie z takim czymś i wiecie jak to zdiagnozować. W SMT nic nie mieszałem, w komórkach ma tak jak miał nawet -5 paliwka. A smt działa bo zalewalismy go na wolnych ;)
W mojej eqipie sa dwa obozy, że jest to walnięta sonda a drudzy że to nie ma wpływu ;)

pozdarwiam i dzieki za porady
JacekGD
Użytkownik

a może termostat

A słuchajcie, czy może byc to spowodowane przez termostacik walniety, bo na trasie jak leciąłem to wyraznie termostat niedomagał, i czy przez to może lać więcej paliwa i zalewać by rozgrzać silnik?? Jak by na ssaniu??
A z SMT to już wogóle zgłupiał?????

pozdrofffka
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Możliwe, że czujnik temperatury wzbogaca mieszankę, zależy na ile spadła temperatura silnika przy tym uszkodzonym termostacie:)?
JacekGD
Użytkownik

ziuzio pisze:Możliwe, że czujnik temperatury wzbogaca mieszankę, zależy na ile spadła temperatura silnika przy tym uszkodzonym termostacie:)?
W trasie , przy 90km/h , wskazówka była jak przed odpaleniem, na niebieskim polu ;(

Mam nadzieje że to będzie to ;)

pozdroffka
JacekGD
Użytkownik

ziuzio pisze:Możliwe, że czujnik temperatury wzbogaca mieszankę, zależy na ile spadła temperatura silnika przy tym uszkodzonym termostacie:)?
W trasie , przy 90km/h , wskazówka była jak przed odpaleniem, na niebieskim polu ;(

Mam nadzieje że to będzie to ;)

pozdroffka

P.S

Ale..... jak osiągnie juz swoją temperature ti powinno byc wszystko OK, czy tak??
Awatar użytkownika
ZibiUT
"FireStarter"
Miejscowość: Kampinos
Kontakt:

Post autor: ZibiUT »

Tak. Powinno byc wszystko OKi. Wymień termostat bo nie powinno być tak z ta temperaturą.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
ODPOWIEDZ