Nie sa niezbedne i do zwyklego zderzaka nie pasuja, ale latwo mozesz wykonac takie pod wymiar z jakiejs ladnej blaszki aluminiowej i odrazu wstawic dysze do natrysku na IC . Z powodu braku tych wlocikow bedziesz mial pewnie temperature powietrza wyzsza o 3 stopnie a oleju o 4 stopnie
Mam zdesio od turbo bo miałem całe turbo ale niestety te kanały były połamane . Co do wykonania z braszki to nie wiem. Koszt nowych to 70 zł za 2 szt.
Natrysk sobie pewnie zrobię
KYS pisze:
hmm albo masz strasznie niskie zawieszenie z przodu, albo podjeżdżasz pod bardzo wysokie krawężniki
a zderzak wytrzumuje
I opcja jeden i opcja dwa czasem tez . Zderzak mam od zwyklego Unaska troche powycinany i idealnie sie zgrywa z takim drazkiem metalowym ochraniajacym IC i chlodnice oleju,wiec tylko on sie troche czasem wygina .
ziuzio pisze:I opcja jeden i opcja dwa czasem tez . Zderzak mam od zwyklego Unaska troche powycinany i idealnie sie zgrywa z takim drazkiem metalowym ochraniajacym IC i chlodnice oleju,wiec tylko on sie troche czasem wygina .
może trzeba założyć płyte pod silnik, która (też) będzie chroniła zderzak (i te wloty oczywiście)