i pytanko małe do posiadaczy stożka, kompuś już stożek popsuł coś
pytanie dotyczące przepływomierza
-
marcin77
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
pytanie dotyczące przepływomierza
wczoraj pogrzebałem trochę przy aucie i postanowiłem przeprosić się z przepływką (zamontowałem , przy okazji sprawdziłem węże, podokręcałem i znowu zmieniłem montaż stożka, po wyjechaniu na "miasto" o dziwo zaczął normalnie jeździć (wcześniej pisałem o szarpaniu przy wciskaniu gazu) i druga sprawa doładowanie zaczęło normalnie pompować (nie dochodzi do czerwonej skali), czy uszkodzona przepływka potrafi tak napsuć
,
(zastanawiam się nad montażem seryjnego filtra)
lancia dedra 2.0t
-
Lui
- Kontakt:
filtry stozkowe napewno nie filtruja tak dobrze jak zwykły filt papierowy. Malutkie drobinki kurzu mogą powodować uszkodzenia na końcówkach łopatek kompresora. Jeśli chodzi o przepływomierze to o klape nie ma co się raczej obawiać, problem może być jedynie w przypadku przepływek drucianych gdzie jakiś syf na drucie będzie powodował błędne wskazania
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
Re: pytanie dotyczące przepływomierza
Kilka razy sie spotkalem z sytuacja, ze jak sie robi ubogo (w pewnym zakresie skladu mieszanki), to spaliny maja na tyle duza energie, ze turbo przeladowuje ponad zakres ustalonego cisnienia.marcin77 pisze:wczoraj pogrzebałem trochę przy aucie i postanowiłem przeprosić się z przepływką (zamontowałem , przy okazji sprawdziłem węże, podokręcałem i znowu zmieniłem montaż stożka, po wyjechaniu na "miasto" o dziwo zaczął normalnie jeździć (wcześniej pisałem o szarpaniu przy wciskaniu gazu) i druga sprawa doładowanie zaczęło normalnie pompować (nie dochodzi do czerwonej skali), czy uszkodzona przepływka potrafi tak napsuć,
i pytanko małe do posiadaczy stożka, kompuś już stożek popsuł coś(zastanawiam się nad montażem seryjnego filtra)
-
marcin77
Re: pytanie dotyczące przepływomierza
colin pisze:Kilka razy sie spotkalem z sytuacja, ze jak sie robi ubogo (w pewnym zakresie skladu mieszanki), to spaliny maja na tyle duza energie, ze turbo przeladowuje ponad zakres ustalonego cisnienia.marcin77 pisze:wczoraj pogrzebałem trochę przy aucie i postanowiłem przeprosić się z przepływką (zamontowałem , przy okazji sprawdziłem węże, podokręcałem i znowu zmieniłem montaż stożka, po wyjechaniu na "miasto" o dziwo zaczął normalnie jeździć (wcześniej pisałem o szarpaniu przy wciskaniu gazu) i druga sprawa doładowanie zaczęło normalnie pompować (nie dochodzi do czerwonej skali), czy uszkodzona przepływka potrafi tak napsuć,
i pytanko małe do posiadaczy stożka, kompuś już stożek popsuł coś(zastanawiam się nad montażem seryjnego filtra)
dosłownie tak miałem, na razie mam spokój i fabryczny filtr, ale turbina zaczyna piszczeć (przy dłuższym ładowaniu słychać metaliczny dźwięk)
lancia dedra 2.0t