Chce do siebie zomontować coś nowego bo to co jest woła o pomste do nieba.
Czy ktoś może mi doradzić co i jak. Bo chciałem coś około 2,5" 3"
ale żeby nie było zbyt głośne. Co by w trasy dało się tym jeździć. Tzn. może byc głośny ale żeby nie miał namiaru basu, bo to jest paskudne jak samochód tak pierdzi że buda wpada w wibracje
Napewno jakiś przelotowy trzeba założyc. Tylko jeden czy dwa i gdzie je umiejscowić.
Z wielkoscia tez nienalezy przesadzic . 2.5" styka chyba nawet na wiecej niz 300km . Ktos gdzies niedawno pisal ,ze zbyt duzy wydech tez nie jest gites , wg mnie 56-60mm do 250km styknie
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
Fakt niema co przesadzac z wydechem Ja skromnie zrobilem 65mm wewnetrznej srednicy z DP o srednicy 72 mm Czuc ze autko sie odetalo i jest na jednym koncowym przelocie (puszka w srodku nawiercane kolanko). Przy utrzymywaniu w jednej pozycji gazu jest cichy lecz przy wciskaniu i odpuszczaniu ciagne troche basem. Ostanio wyciagnalem przelot zastapilem rurka i dzwiek jest cos ala R5 GTT na przelocie i fajnie slychac turbinke . Niewiem dokladnie co to za material ale kiepsko sie spawal jest lekki i z zewnatrz jest aluminowwany i wogole nierdzewieje
pewnie stal aluminiowana, jakoś tak lipnie sie spawa, a dźwięk wydechu bez tłumików fajny jest, fajnie właśne taki gwizd słychać - tylko w turbo tak mają