Doładowanie 1,6bar roz....przewód.Już po zaworze upustowym!
- klimczok3
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
Doładowanie 1,6bar roz....przewód.Już po zaworze upustowym!
chyba miałem awarie zaworu upustowego ładował mi ciś.1.6(tyle wskazał wskaźnik a ile była naprawde?????)samochód strasznie przerywał.Rozwaliło mi przewód zasilający do kol. ssącego na całej długości .Myśle że musze go wymienić,pytanie tylko czy zamiast seryjnego moge wsadzić bov-a? i co o tym myślicie?

PUNTO GT!!! Raz na wozie, raz pod wozem!!!
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
MOszesz ale sprawdz wpierw czy to nie wina zacietego WG w turbinie albo jakiegoś zaworka bo w GT o ile dobrze pamietam doładowanie sterowne jest elektronicznie
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
rosssssa
- Zaawansowany użytkownik
O ile dobrze zrozumiałem to nie chodzi tutaj o DV tylko raczej włąśnie o strerowanie turbiną.
Sprawdź najpier wszystkie wężyki od podciśnien i podeślij fotke który przewód Ci dokładnie poszedł!!!
Sprawdź najpier wszystkie wężyki od podciśnien i podeślij fotke który przewód Ci dokładnie poszedł!!!
Grzegorz Tereba - Fotografia motoryzacyjna
Fotografia motoryzacyjna, reklamowa, portretowa, okolicznościowa
- klimczok3
- Użytkownik
Rosssssa nie obraź sie ale pożyczyłem sobie twoją fotke

pękł ten niebieski przewód(u mnie jest czarny)Zakleiłem go jakąś spejalną wzmocnioną taśmą ponoć ona tylko do tego ma być. Teraz poszukuje takiego nowego.Ma ktoś!?!?!
I dlaczego mi przerywał przy takim doładowaniu? Za mało paliwa?
I jakie powinno być doładowanie w PGT ponoć 0,8!?!

pękł ten niebieski przewód(u mnie jest czarny)Zakleiłem go jakąś spejalną wzmocnioną taśmą ponoć ona tylko do tego ma być. Teraz poszukuje takiego nowego.Ma ktoś!?!?!
I dlaczego mi przerywał przy takim doładowaniu? Za mało paliwa?
I jakie powinno być doładowanie w PGT ponoć 0,8!?!
PUNTO GT!!! Raz na wozie, raz pod wozem!!!
-
Eagle
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Gdansk
Re: Doładowanie 1,6bar roz....przewód.Już po zaworze upustow
u mnie jak ladowalo 1.8 bara to wsumie nie przerywal tylko nie jechal jak na 1.8baraklimczok3 pisze:chyba miałem awarie zaworu upustowego ładował mi ciś.1.6(tyle wskazał wskaźnik a ile była naprawde?????)samochód strasznie przerywał.Rozwaliło mi przewód zasilający do kol. ssącego na całej długości .Myśle że musze go wymienić,pytanie tylko czy zamiast seryjnego moge wsadzić bov-a? i co o tym myślicie?
![]()
![]()
![]()
sprawdz wezyki od wg do ebc itd czy ok podlaczyles i czy nie maja dziurki jakies bo ludzie nawiercaja wezyk zeby cisnienie podniesc jesli wszystko cale i dobrze podlaczone odlacz ebc i podlacz wg bezposrednio z turbina wtedy zobaczysz na ile wg jest ustwiony
moze wg zle Ci ustawili
Punto GT 2.0 8VT
-
rosssssa
- Zaawansowany użytkownik
Takom brzydkom fotke mojom brać nununu nie wolnoklimczok3 pisze:Rosssssa nie obraź sie ale pożyczyłem sobie twoją fotke
Ja niestety nie mam całego takiego przewodu :/ Orginalny też był poklejony, więc nie pomoge. A taki komplecik jak widać na zdjęciu troszke kosztuje
Grzegorz Tereba - Fotografia motoryzacyjna