Poza tym temp. oleju ma tendencję do ciągłego podnoszenia się na wolnych obrotach, więc tutaj zwykły przetwornik sygnału nie wystarczyłby,trzeba by mu nałożyć kilka warunków pracy,a to już się robi miniprocesorek
Turbo timer
-
ziuzio
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Tyle że z temp oleju masz jakiś odczyt w kohm i trzeba by o przetworzyć na impuls 0-1, a to już trzeba chociaż jakiś mały układzik polutować-mi chodziło o proste rozwiązanie za kilka groszy
.
Poza tym temp. oleju ma tendencję do ciągłego podnoszenia się na wolnych obrotach, więc tutaj zwykły przetwornik sygnału nie wystarczyłby,trzeba by mu nałożyć kilka warunków pracy,a to już się robi miniprocesorek
.
-
spavatch
- Użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Raczej nie przejdzie, gdyby przeszedl to daloby sie odpalic auto zwyklym dorobionymkluczem zblizajac jedynie kluczyk z elektronika do stacyjki, a taki numer niestety nie wychodzi
. Poza tym wszelkie proby obejscia immobilisera ulatwiaja tylko robote zlodziejom. Cala moja nadzieja w tym ze do tego modelu trudniej znalesc rozkodowana centralke na przekladke wiec pomagac im nie mam zamiaru
.
Aczkolwiek widzialem gdzies Punto GT z turbo-timerem GReddy i jakos to razem dzialalo... wiec nadzieja jest
.
Aczkolwiek widzialem gdzies Punto GT z turbo-timerem GReddy i jakos to razem dzialalo... wiec nadzieja jest
Spavatch
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
- KYS
- ' TDI '
- Miejscowość: Warszawa / Julianów
- Auto: Inne
- Kontakt:
a nie jest tak, że immobilajser "sprawdza" kod po przekręceniu kluczyka - jeżeli kod się zgadza to uruchamia przekaźnik od pompy paliwa i od rozrusznika?spavatch pisze:Raczej nie przejdzie, gdyby przeszedl to daloby sie odpalic auto zwyklym dorobionymkluczem zblizajac jedynie kluczyk z elektronika do stacyjki, a taki numer niestety nie wychodzi.
trzeba by to sprawdzić
-
spavatch
- Użytkownik
- Kontakt:
Ciekawa teoria...KYS pisze:a nie jest tak, że immobilajser "sprawdza" kod po przekręceniu kluczyka - jeżeli kod się zgadza to uruchamia przekaźnik od pompy paliwa i od rozrusznika?
trzeba by to sprawdzić
Takie cos jest mozliwe tylko w mojej 45-tce...
Spavatch
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
-
Lui
- Spamer :P
- Kontakt:
hmm
a może coś takiego ?
http://www.tme.pl/arts2/pl/a28/t-r4-e-12vdc.html
tylko nie wiem jakiego typu musiałby być dokładnie...
http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?t ... 425kjlu8p1
a może coś takiego ?
http://www.tme.pl/arts2/pl/a28/t-r4-e-12vdc.html
tylko nie wiem jakiego typu musiałby być dokładnie...
http://www.tme.pl/katalog/index.phtml?t ... 425kjlu8p1
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
Karusek
- Obserwator
- Kontakt:
Akurat z wyjęciem kluczyka ze stacyjki podczas tego jak pracuje silnik jest dziecinnie proste wystarczy zdemontować dolna obudowe kolumny kierowniczej i po zapaleniu autka nacisnać wypust którym przytrzymywana jest wkładka stacyjki w położeniu MAR -w taki sposób wyjmiesz sobie całą wkładke stacyjki z kluczykiem a możliwe to jest tylko w położeniu MAR-JAKOŚ SIĘ PRZECIERZ WYMIENIA WKŁADKI W ZAMKACHspavatch pisze:Ciekawa teoria...KYS pisze:a nie jest tak, że immobilajser "sprawdza" kod po przekręceniu kluczyka - jeżeli kod się zgadza to uruchamia przekaźnik od pompy paliwa i od rozrusznika?
trzeba by to sprawdzićTylko jak to sprawdzic, przeciez nie wyjme kluczyka ze stacyjki zostawiajac silnik na chodzie
.
Takie cos jest mozliwe tylko w mojej 45-tce...
Szalony projekt.
-
spavatch
- Użytkownik
- Kontakt:
Ale robisz to bez wiekszych kombinacji (takich jak kolega Karusek proponuje) czy musisz cos tam rozbierac i wduszac? Moze po prostu masz tak rozkalibrowany zamek jak ja w Unochodze, ze wystarczy klucz od domofonu zeby odpalic auto?Yannick pisze:A ja mogę bez problemu wyjąć kluczyk w każdym położeniu stacyjki. Akumulator mi się kończy, więc czasem zostawiam silnik na chodzie, wyciągam kluczyk, zamykam centralny, włączam alarm i idę do sklepu...
Spavatch
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]
Wrum-Psss-Zium CLUB
Vanishing Point GT ;]