Od pewnego czasu mam mały problem z punciakiem, przy max wdepie na biegach 2-5 zaczyna szarpać, strzela w wydech i potem jedzie już normalnie. Podczas tego szarpania mój prosty wskaźnik AFR leci od razu na czerwone pole - ubogo. Podejrzewałem pompę paliwa, bo moja ostatnio popiskiwała, ale po podmianie pompy /thx rosssssa
PGT przerywa :(
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
PGT przerywa :(
Witajcie!
Od pewnego czasu mam mały problem z punciakiem, przy max wdepie na biegach 2-5 zaczyna szarpać, strzela w wydech i potem jedzie już normalnie. Podczas tego szarpania mój prosty wskaźnik AFR leci od razu na czerwone pole - ubogo. Podejrzewałem pompę paliwa, bo moja ostatnio popiskiwała, ale po podmianie pompy /thx rosssssa
/ jest bez zmian.
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Na 100% coś z paliwem skoro AFR idzie w góre.
Sprawdz filtr paliwa bo moze się zapchał.
Jak masz filtrona to odrazu zmieniaj nawet bez zastanowienia na KNEHT.
Filtrony nie wytrzymują dużego cisnienia i się w środku rozwalają co powoduje potem braki w paliwie w czasie jazdy.
Jest też mozliwość uszkodzonego regulatora cisnienia paliwa lub wtrysków ale ja bym wpierw sprawdził filtr.
Filtrony nie wytrzymują dużego cisnienia i się w środku rozwalają co powoduje potem braki w paliwie w czasie jazdy.
Jest też mozliwość uszkodzonego regulatora cisnienia paliwa lub wtrysków ale ja bym wpierw sprawdził filtr.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- chemmist
- Zaawansowany użytkownik
Wymieniałem filtr na wiosne chyba, nie pamiętam jaki jest, znasz moze jakąś miejscówe w wawie gdzie można kupić tego knehta?Zibi122 pisze:Na 100% coś z paliwem skoro AFR idzie w góre.
Podejrzewaliśmy dalej mapsensor, lub coś z zapłonem, kable, świece (NGK) lub cewke.....
poszukałem troche znalazłęm filtr firmy MAHLE... wyglada jakby też był robiony przez KNECHT?
F.I.A.T. : Fabbrica Italiana Automobili Turbocompresse
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
wszystkie intercarsy powinny mieć ten filtr.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
JacekGD
- Użytkownik
Re: PGT przerywa :(
A przyhamowuje Tobie ostro wtedy auto tak jak by gasł... ??Tak jak by paliwo nie dochodziło?? A potem ciągnie jak dziki...chemmist pisze:Witajcie!
Od pewnego czasu mam mały problem z punciakiem, przy max wdepie na biegach 2-5 zaczyna szarpać, strzela w wydech i potem jedzie już normalnie. Podczas tego szarpania mój prosty wskaźnik AFR leci od razu na czerwone pole - ubogo. Podejrzewałem pompę paliwa, bo moja ostatnio popiskiwała, ale po podmianie pompy /thx rosssssa/ jest bez zmian.
Miałem albo mam to samo, jak odpale po modach to mam nadzieje ze tego już nie będzie.
Wymieniłem filtr na Knehta i dalej to samo, a wtedy miałem wydmuchaną uszczelke pod kolektorem wydechowym i moze przez to tez przy wdechowym, miałem tez dziurke w przepływce
Także mam nadzieje ze juz będzie ales OK i Tobie też życze