Czy oprucz wybieraka i jego elementów różni czymś się ta skrzynia od tej z górnym wybieraniem?? Mam taką do kupienia i nie wiem czy brać czy nie. Czy w środku same zębatki itd będą takie same??
A jeszcze czy skrzynia od 1,4T podejdzie do 1,3T
Skrzynia z dolnym wybieraniem a skrzynia z górnym wybieranie
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Skrzynia z dolnym wybieraniem a skrzynia z górnym wybieranie
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- mops
- "Cichociemny"
- Kontakt:
Re: Skrzynia z dolnym wybieraniem a skrzynia z górnym wybier
nie podejdzie o ile wiem - ale ja sie nie znam..... (1,4 ma inna obudowe chyba)Zibi122 pisze:Czy oprucz wybieraka i jego elementów różni czymś się ta skrzynia od tej z górnym wybieraniem?? Mam taką do kupienia i nie wiem czy brać czy nie. Czy w środku same zębatki itd będą takie same??
A jeszcze czy skrzynia od 1,4T podejdzie do 1,3T
Niemiecki temperament - hiszpańska precyzja 

-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Zapomniałem drobnego szczegołu
do 1.4T potrzebna jest tarcza z wieloklinem taki jak w Poldku-względnie tarcza Poldka szlifowana po zewnątrz po 5mm na stronę-sposob hiperdruciarski, ale skuteczny, koszt 50zł nowej tarczy
(1.4 ma tarczę 200mm, więc jakbyś takie koło zamachowe dorwał od 1.4T byłby miod
, względnie od 1.6 16V).
A jeżeli nie chcesz 'drutować' tarczy czyli wieloklin w środku Poldek, a średnica 190mm to szukaj tarczy od 124Spider, przypuszczam jednak że taniej Ci wyjdzie zrobić taką tarczę u Radzikowskiego
.

A jeżeli nie chcesz 'drutować' tarczy czyli wieloklin w środku Poldek, a średnica 190mm to szukaj tarczy od 124Spider, przypuszczam jednak że taniej Ci wyjdzie zrobić taką tarczę u Radzikowskiego

-
- Zaawansowany użytkownik
Re: Skrzynia z dolnym wybieraniem a skrzynia z górnym wybieranie
Panowie sprawa ma się tak miałem skrzynie z dolnym wybieraniem a teraz zakładam z górnym i mam problem, mianowicie nie mogę dokupić nigdzie mocowania belki z tymi blaszkami do cięgien skrzyni a poza tym nie uda mi się wygiąć tyle drążków żeby wyszły na przekładnie( są pod nią) chce zakładać już silnik i nie wiem jak to rozwiązać(dodam że silnik i skrzynia jest razem wyjęta i razem będzie wkładana) Przerabiał już ktoś to kiedyś ? dość pilne wszelkie porady mile widziane
..UNO TURBO MK1..
PRZEMINELO Z WIATREM
PRZEMINELO Z WIATREM
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Re: Skrzynia z dolnym wybieraniem a skrzynia z górnym wybieranie
Jedzesz na szrot, kupujesz mocowanie + lewarek z Uno 1,4 , 1,5 i jeszcze niektóre inne modele np 1,0 ale już trzeba patrzeć.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki