Brak iskry
Brak iskry
Wiatm. Mamy problem z kumplem. Brak iskry w UT u kumpla. Microplex, cewka, kopułka, palec, kable, swiece, sprawdzone sa ok co moze byc???
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo
- śmigam

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
czujnik na kole pasowym lub na kole zamachowym.
Ewentualnie moduł. Sprawdz zasilanie mikroplexa oraz cewki zapłonowej.
Ewentualnie moduł. Sprawdz zasilanie mikroplexa oraz cewki zapłonowej.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
Zasilanie sprawdzone microplexa, cewki i moduł równierz sprawdzony. Jutro sprawdzimy czujniki, one powinny dawac jakies minimalne napiecia jak bedziemy krecic silnikiem nie??? Jak je dokładnie sprawdzic???
- śmigam

Czujniki sprawdzilismy maja jeden 606ohm a drugi 670ohm take raczej sprawne bo takie wartosci podawaliscie w innym temacie.
Edit:
Sprawdzalismy wszystko po kolei i nic. W koncu okazalo sie ze nie bylo dobrej masy na kablu idacym do microplexa na fioletowym grubym kablu, oraz słaby przepływ prądu na kablu dajacym 12v do modułu zapłonowego co jest obok cewki. Zmiana kabli i wszystko śmiga jak wczesniej.
Edit:
Sprawdzalismy wszystko po kolei i nic. W koncu okazalo sie ze nie bylo dobrej masy na kablu idacym do microplexa na fioletowym grubym kablu, oraz słaby przepływ prądu na kablu dajacym 12v do modułu zapłonowego co jest obok cewki. Zmiana kabli i wszystko śmiga jak wczesniej.
- śmigam

- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Złączka z stacyjki do wiązki gdzies koło zbiorniczka wyrównawczego a raczej pod nim
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Obserwator
Re: Brak iskry
Witam,podlącze się pod temat ponieważ dotyczy tej samej sprawy.
Jestem tutaj nowy,więc witam wszystkich
A więc do rzeczy,mierzyłem ciśnienie sprężania w moim silniku z UT(1.3). Odłączyłem świece,wykręciłem je i odczepiłem kabel WN z kopułki. Pokręciłem rozrusznikiem żeby sprawdzić ciśnienie na każdym cylindrze i wyszło ładnie, po 11 na każdym cylindrze. Złożyłem wszystko z powrotem,chcę odpalić a tu zupa... kombinuję o co chodzi,okazało się, że nie ma iskry. Po przekręceniu stacyjki na cewce nie ma żadnego napięcia. Co mogło się stać? spaliłem microplexa,przez to że odłaczyłem kabel WN na kopułce? Z cewki nie wyjmowałem. Jak sprawdzić poszczególne części,żeby dojść do tego co jest nie tak?
z góry dziękuje za pomoc
pozdr
Jestem tutaj nowy,więc witam wszystkich

A więc do rzeczy,mierzyłem ciśnienie sprężania w moim silniku z UT(1.3). Odłączyłem świece,wykręciłem je i odczepiłem kabel WN z kopułki. Pokręciłem rozrusznikiem żeby sprawdzić ciśnienie na każdym cylindrze i wyszło ładnie, po 11 na każdym cylindrze. Złożyłem wszystko z powrotem,chcę odpalić a tu zupa... kombinuję o co chodzi,okazało się, że nie ma iskry. Po przekręceniu stacyjki na cewce nie ma żadnego napięcia. Co mogło się stać? spaliłem microplexa,przez to że odłaczyłem kabel WN na kopułce? Z cewki nie wyjmowałem. Jak sprawdzić poszczególne części,żeby dojść do tego co jest nie tak?
z góry dziękuje za pomoc
pozdr
Uno MkII 1.2 16v
dawca T już czeka
dawca T już czeka