Orientuje sie ktos moze ile kosztuje czujik spalania stukowego do PGT
z tym ze teraz nie wiem bo silnik zostal wymieniony z 1.4 na 1.6 8v i pytanie czy to beda takie same czujniki ???
czujnik spalania stukowego 1.4 a 1.6
- bombel
- Obserwator
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
czujnik spalania stukowego 1.4 a 1.6
punto GT
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Re: czujnik spalania stukowego 1.4 a 1.6
A co to za silnik ten 1,6? N/A czy turbo? Bo czujnik spalania stukowego to jak mniemam tylko w silnikach turbodoładowanych montowalibombel pisze:Orientuje sie ktos moze ile kosztuje czujik spalania stukowego do PGT
z tym ze teraz nie wiem bo silnik zostal wymieniony z 1.4 na 1.6 8v i pytanie czy to beda takie same czujniki ???

- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
więc jeśli na gratach z pgt - czyli jesli sterownik jest od pgt to czujnik spalania zakładasz od pgt i tyle. Z tego co kojaże to w oryginalnym silniku cos Ci się posypało i przekładałeś na 1,6 wieć ze starego wymontuj.bombel pisze:no dokladnie tak jest ! czyli co jest mozliwe ze nie ma tam czujnika spalaniea stukowego ?????Zibi122 pisze:Pewnie 1,6 NA na gratach z 1,4T
W pgt czujnik zamontowany jest na prawo od cewki WN po środku bloku, przykręcony jedną srubą.
- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Panowie mam problem
W 1.4 n/a czujnik spalania stukowego mam zamontowany niżej koło filtra oleju. Koliduje mi to z zamontowaniem przewodów do chłodnicy oleju. Można w innym miejscu zamontować czujnik, aby wskazania były prawidłowe. Nie mam pojęcia co zrobić z tym fantem 

Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss

- BARTEKcoupe
- Spamer :P
- Miejscowość: Skarżysko Kamienna
- Auto: Inne
Może ma ktoś fote jak to rozwiązali w 1.6 n/a na gratach turbo?? Nie mogę nigdzie znaleźć, a tam problem ten sam.
Największy problem jest z zamontowaniem tam czujnika ciśnienia oleju, a jakoś nie widzę innego sensownego miejsca.
Największy problem jest z zamontowaniem tam czujnika ciśnienia oleju, a jakoś nie widzę innego sensownego miejsca.
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt