Moze juz ktos z was przerabiał albo spotkał sie z tym jak wsadzic silnik 2.0 8v turbo z cromy do uno(aczkolwiek posiadam taki motor tylko nie wiem jak sie zabrac do tego) i chciał bym byscie podsuneli mi pomysł jak to zrobic by sie nie narobic zbyt wiele ...co trzeba pozmieniac albo z czego podpasowac ... mile widziane fotkie oczywiscie ... wiem ze na was moge liczyc (po co remontowac 1.3 jak mozna wsadzic 2.0 )
Roznica miedzy samymi silnikami (bez osprzetu) to jakies 50kg , wiec lacznie mogloby byc lacznie nawet 100kg roznicy (skrzynia od 2.0 jest sporo wieksza/ciezsza) , wiec seryjne amorki by polecialy dosyc szybko , tak samo hamulce . Bez ciecia podluznic pewnie by sie nie obylo , i ogolnie trzaby pewnie karoseria sie pobawic , wg mnie jesli 1.3t ci padlo to nie wiem czy nie lepiej poszukac np 1.4t ~136km (chip na 160km i masz juz fajnie , a woz lekki)
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
no włąsnie 1.3 mam do przegladniecia gruntownego ale dziwnym sposobem 2.0 wyladowało mi w garazu i mam stad moje pytanie by to weszło do uno )cos mi sie kojarzy ze ktos ma wsadziny 1.6 z ritmo do uno a to praktycznie taki sam silnik jak 2.0 ja jutro przymiezam skrzynie od 1.3 moze spasuje do tego bloku...
jezeli chodzi o bude to sie nie boje bo mam obspawaną a jak bedzie trzeba tobedzie klatka a 1.4 to takie troszke oklepane bo 2.0 robie czipi mam 200 a nie 160 wiem ze to i tak wystarczy ale jak juz cos robic to by bylo zacne jak nie to wkładam 1.3 i tez mi wystaczy.
w kamieniu ślaskim było uno z tym silnikiem tylko ja głupi nie porobił fotek jak to jest tam ugrzebane.
Skoro mnie do punto2 (a komora jest wieksza niz w uno) nie weszla skrzynia od 2.0t to raczej kiepsko jest , moj spec mowil ze trzaby pociac podluznice a to juz sie robi wtedy mniej bezpiecznie
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a