Kupiłem Punto GT początek moich problemów!!!!!
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Gdansk
tak tylko moje wyladowalo na torach o pogielo 2 zawieszenia, podluznica troche sie podbila blotnik pognieciownyklimczok3 pisze:eagle kupiłeś punto gt za 3500??????
Ja myślałem że moje bedzie ok ale sie przeliczyłem
do tego jacys idioci wyciagali go z torow sztaplarka i podloge troche poniszczyli ale nie ma tragedii
a sprzedajacy katowal silnik(odpalal bez plynu chlodzacego bo chlodnica trafiona byla) a ja go dobilem nie wiedzac ze pompa oleju miala kuku i przytarlem silnik i turbine, czujnik cisnienia byl rozwalony (zostal na torach) i kontrolka sie swiecila ale wskaznik pokazywal 3 bary wiec ja glupi sadzilem ze cisnienie jest ale nie bylo
Punto GT 2.0 8VT
-
- Aktywny użytkownik
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
Chyba od nowa to auto musiałeś robić...tak tylko moje wyladowalo na torach o pogielo 2 zawieszenia, podluznica troche sie podbila blotnik pognieciowny
do tego jacys idioci wyciagali go z torow sztaplarka i podloge troche poniszczyli ale nie ma tragedii
a sprzedajacy katowal silnik(odpalal bez plynu chlodzacego bo chlodnica trafiona byla) a ja go dobilem nie wiedzac ze pompa oleju miala kuku i przytarlem silnik i turbine, czujnik cisnienia byl rozwalony (zostal na torach) i kontrolka sie swiecila ale wskaznik pokazywal 3 bary wiec ja glupi sadzilem ze cisnienie jest ale nie bylo
UT 1.3 T 88'
-
- Aktywny użytkownik
- Miejscowość: Gdansk
problem w tym ze caly czas remontuje a jak juz skoncze to trzeba bedzie robic remont 1 rzeczy jaka wyremontowalemklimczok3 pisze:No łanie ci sie przytrafiło Eagle. Ale robiłeś remont i masz wszystko ok, a znając życie coś mi zaraz znowu wyskoczy a z kasą teraz krucho!!!

Punto GT 2.0 8VT
- klimczok3
- Użytkownik
oto ona!!!

problem jest znowu taki że turbina przy delikatnym gazie też sie włącza!?!
Gdzie jest błąd?
No i zawiodłem sie na Turbotecu- okazało sie że wogóle nie rozkręcili turbiny,dostarszyłem im ją z uchfytem łączącym kolektor wyd z tyrbo a oni go nawet nie odkręcili.To jak stwierdzili że łopatki są uszkodzone?!???
Łpoadki są OK byłem wczoraj w kielcach w warsztacie i goś powiedział że nie było potrzeby kupowac nowej bo regeneracja to ok800 zł netto.Znowu załamka. Ale może starą sprzedam albo wymienie na kpl sprzęgło.Jest ktoś chętny?

problem jest znowu taki że turbina przy delikatnym gazie też sie włącza!?!
Gdzie jest błąd?
No i zawiodłem sie na Turbotecu- okazało sie że wogóle nie rozkręcili turbiny,dostarszyłem im ją z uchfytem łączącym kolektor wyd z tyrbo a oni go nawet nie odkręcili.To jak stwierdzili że łopatki są uszkodzone?!???
Łpoadki są OK byłem wczoraj w kielcach w warsztacie i goś powiedział że nie było potrzeby kupowac nowej bo regeneracja to ok800 zł netto.Znowu załamka. Ale może starą sprzedam albo wymienie na kpl sprzęgło.Jest ktoś chętny?
PUNTO GT!!! Raz na wozie, raz pod wozem!!!
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Witamchemmist pisze:tak jak pisałem, kolega mechanik pojechał po pierścienie do gt chyba do inter carsu, kupił goetze czy jak to sie nazywa wraca i za nic nie chciały wejść, zmierzył, porównał z tymi co były, wymiary nowych jakby z d@!% wzięte, pojechał po drugie bo były jakieś inne, to samo..... a podobno inne firmy biora wymiary z goetze wiec doszlismy do wniosku że nie bedą pasowały dlatego tylko ASO imoklimczok3 pisze:DZIĘKUJE EAGLE!!
Mógłbyś jeszcze sprawdzic wymiary tłoków w punto gt?
Niema moich w katalogach ani goretz,prima i inne..
Chyba racje miał chemmist jak pisał że inne niż z ASO nie pasują.
wymiary moich to 80.5x1.5x2x3 kto ma jakieś rozwiązanie.
PILNIE POTRZEBNA TURBINKA!!!!
Ja również stanąłem przed zakupem pierścieni do mojego GT bo troche niebieskiego dymu puszcza po zapaleniu jak rozgrzany jest. Narazie po wstępnych poszukawaniach (inter-cars i edpol nie posiadają w ofercie) znalazłem takowe w sklepie euro-moto-fan zajmującym się częściami do aut włoskich, no i niby w centrali za około tygodnia, ale nie oryginały tylko zamienniki, tyle że napewno nie z firmy goetz tylko z jakiejś innej. Niby wymiary mają się zgadzać bo nawet też w katalogu emf mają:
Moje zapytanie jest takie czy ta różnica w wymiarach to była tylko w ich wysokości 1.2x1.5x3 zamiast 1.5x2x3

Przy okazii zapytam jeszcze jaką uszczelke dawali koledzy pod głowice

- paullo
- Użytkownik
ja wymieniałem, pierścienie,uszczelniacze na zaworach i uszczelke pod głowicą.
jest taka firma z poznania , która zna się na tym, bo prowadzi tylko uszczelnienia silników, ale teraz nie mam numeru teleonu do nich, bo telefon zostawiłem na firmie.
jutro napisze ci numer telefonu, możesz na nich polegać...
jutro napisze numer telefonu.
jest taka firma z poznania , która zna się na tym, bo prowadzi tylko uszczelnienia silników, ale teraz nie mam numeru teleonu do nich, bo telefon zostawiłem na firmie.
jutro napisze ci numer telefonu, możesz na nich polegać...
jutro napisze numer telefonu.
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
u mnie w ostatnim czasie zauważyłem własnie tą niebieską chmure dymu, bo niedzieje się tak za każdym razem i jeśli już to tylko na ciepłym silniku, pozatym leci tez dymek jak wyciągne bagnet. Planuje piersionki wymienić i uszczelniacze na zaworach (juz kupiłem erlinga po 2,20zł) i posprawdzać przy okazji stan tłoków, cylindrów, wału i zaworów. Troche się obawiam że jeszcze będe musiał w coś wtopić co wyjdzie dopiero po rozbiórcepaullo pisze:u mnie też kopcił, nawet jak zregenerowałem rurbine kopcił, wymieniłem pierścienie (około 250zł komplet), uszczelniacze na zaworach (3 zł/sztuka)i po problemie...ani dymka nie puszcza