Mniejsza z tym nawet jak byl malowany to mi to nie przeszkadza xD
Mam takie pytanie ?
wymieniłem termostat bo sie nie zamykal i po zmianie dzis jak jechalem do Krakowa zaczela mi sie gotować woda. Jak zajechalem do domu to sprawdzilem bo moze termostat jednak walniety ale nie wyjolem termostat i bylo bez i dalej sie gotuje.
I teraz moje pytanie od czego to moze byc jak zgasze doleje wody do zbiorniczka i odpale to przed chwilke jest ok. ale po jakims czasie chlodnica jest zimna oraz nie leci cieple powietrze. ? czy to moze byc wina pompy wody, ? ze slabo pompuje ? Czy to moze byc cos zapchane ? bo to wyglada tak ze malo pompuje i nie napelnia chlodnicy. jak przegazuje to zrobi sie goraca chlodnica i zaraz zimna i nie wlacza sie wetylator tylko czasami.
Na chłodnicy. Nie wiem gdzie indziej sie odpowietrza ? Jak bys mi napisal gdzie dokladnie odpowietrzyć ?
Dodam jeszcze ze bardzo slabo grzege w środku (nagrzewnica jak by slabo grzala) moze byc coś przytkane? Slyszalem ze cos przez turbo idze ale watpie w to bo chlodzenie turbiny jest przez olej a nie wode.
w tych autach jest akurat przez olej i wode ale to napewno nie to
nagrzwenica moze byc zawalona mułem i nie bedzie grzała dobrze, co do odpowietrzania ukłąd sam sie odpowietrza
wyczysc chłodnice i zobaczysz
uniak 1.4T pisze:w tych autach jest akurat przez olej i wode ale to napewno nie to
nagrzwenica moze byc zawalona mułem i nie bedzie grzała dobrze, co do odpowietrzania ukłąd sam sie odpowietrza
wyczysc chłodnice i zobaczysz
Czyli pompa wody moze mniej pompowac? Bo coś tam leci. Np jak zapomnialem założyć uszczelkę pod termostat to na wolnych obrotach troszkę wody lecialo a jak dodalem gazu to fontanna leciala. Oczywiście dziurka duża nie była.
Chodzi mi o to czy pompa może być tak walnięta ze mniej pompuje niż powinna ale zawsze coś i nie nadąża chłodzić silnika i po pewnym czasie gotuje sie w silniku i zapowietrza chlodnicę.
I czy da się to jakoś sprawdzić czy tylko ją wyjąć i oglądnąć. Czyli rozbierać rozrząd ?
Witam mam pytanie jakie są kolejności i sily dokręcania i odkrecania śrub glowicy i glowiczki bo znalazlem post ale zdjecia nie dzialaja i nie mam pojecia jak to odkrecic.
Licze na szybka odpowiedz bo slecze nad silnikiem.