Jednego nie rozumiem zbytnio w tej całej dyskusji . Popatrzmy na fakty:
-zrobiłeś wydech w jakiejś firmie X
-rozumiem, że mówiłeś, że chcesz wydech bez buczenia
-wyjechałeś i buczy
-kazałeś zrobić wydech w takiej konfiguracji jak opisujesz ???
- ludzie którzy to robili kompletnie się na tym nie znaja ???
KFAS pisze:Jednego nie rozumiem zbytnio w tej całej dyskusji . Popatrzmy na fakty:
-zrobiłeś wydech w jakiejś firmie X
-rozumiem, że mówiłeś, że chcesz wydech bez buczenia
-wyjechałeś i buczy
-kazałeś zrobić wydech w takiej konfiguracji jak opisujesz ???
- ludzie którzy to robili kompletnie się na tym nie znaja ???
niestety nie ma u mnie ani w okolicy firmy która robi na zamówienie wydech wg. mojego widzi misie, kazałem przelot i końcowy przelotowy (tu sugerowałem się tym co na forum mi pisano) zgadza się nie miał buczeć, będę musiał wstawić jeszcze jeden tłumik albo jakiś wyciszający sportowy zamiast przelotowego
Ja bym wszystkim którzy będą robić wydech w turbo nie polecał robić zwężeń!!! np. wydech 60mm i zwężenie w przelotowym na 50mm...podczas ciśniecia turbo nie bedzie miało gidzie tego wypluć co może grozić wydmuchaniem uszczelki np. miedzy turbo a kolektorem!!
Wolnosące owszem muszą trzymać ciśninie w ukł. wydechowym ,ale turbo ma mieć łatwy przelot i to wszystko
Pzdr.
Prosta rura bez żadnych tłumików o stałej średnicy jako wydech ma to do siebie, że buczy za autem, a w środku jest całkiem cicho. Słychać dopiero jak się wjedzie między bramki, barierki, domy itd
Yannick pisze:Prosta rura bez żadnych tłumików o stałej średnicy jako wydech ma to do siebie, że buczy za autem, a w środku jest całkiem cicho. Słychać dopiero jak się wjedzie między bramki, barierki, domy itd
Wszystko jest fajnie dopoki nie pusci sie gazu i kolo 3tys obr schodza w dol robi sie glosny pomruk , przynajmniej u mnie (1 przelot na koncu ,rury 56mm)
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
U mnie też jest przelotowy i jak jade na gazie jest ok , ale kazde ujęcie(puszczenie gazu) to jest uuuuuuuu....mnie sie podoba i fajnie strzela jak kończy sie bieg i wbijam następny