Chcialem sie Was zapytac czy uszczelke miedzy turbo a dp macie oryginalna czy dorabiana, ewentualnie z jakich materialow ja dorobic?? Ja na początku mialem cala miedziana ale od temperatury sie wykruszyla i ja wydmuchalo wiec pol roku temu zalozylem miedziana z okuciami cynkowymi myslac ze bedzie ok a tu lipa bo znow ja zaczelo wypalac i wydmuchiwac.
Bede ja dorabial w Krakowie ale poradzcie jakie materialy zastosowac
Podbij do tespy na ul centralnej , niby to firma do spawania , ale moze Ci cos poradza , skoro spawaja roznymi materialami typu miedz itd. Kiedys jak z kims gadalem to mowil ,ze z miedzi sie robi i elegancko pasi . Moze masz za wysoka temp spalin i Ci kruszy . Ruszales cos doladowanie ?
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
Przewaznie jezdze na serii czasem na 1.0 dmucham dlatego tez zmienilem dp na srednice 65mm wewnatrz i caly wydech przelot 65mm zeby sie niedusil. Miedziana jak byla juz przepalona kruszyla sie w palcach jak spalony papier
McBanan pisze:Przewaznie jezdze na serii czasem na 1.0 dmucham dlatego tez zmienilem dp na srednice 65mm wewnatrz i caly wydech przelot 65mm zeby sie niedusil. Miedziana jak byla juz przepalona kruszyla sie w palcach jak spalony papier
Czyli za slaby material , za wysoka temp i nastepuje termiczne zniszczenie rury . Mi tak ktos przepalil rurke od wody(tak to jest jak sie spawac nie umie) i czekam az mi dorobia z nierdzewki . Tak sie zastanawiam czy np uszczelka z mosiadzu by dala rade hmm , tylko ,ze mosiadz mniej plastyczny niz miedz
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a
Miałem między turbo a dp w 1,3 uszczelkę miedzianą (i mam nadal w całości) Przez rok czasu i nie wykruszyła sie ani nic. Jeździłem na doładowaniu i ponad 1 bar ale w wieksząci 0,85 b. Czesto turbina świeciła pod maska i uszczalka cała.
Czy twoja uszczelka miedziana miała podkucia czy nie??
Dorób ze zwykłego materiału uszczelkowego zbrojonego i na to okucie obustronne po całości:). Możesz ją dorobić na ul. Katarzyny w Krakowie. Koszt ok. ~50zł