PGT dziwnie się zachowuje
-
- Obserwator
- Miejscowość: Wrocław/Domaszowice
- Auto: Punto GT
PGT dziwnie się zachowuje
Witam i o rady pytam
Mianowicie mam dziwny problem w moim PGT mk1 na 2,3,4 biegu miedzy 3-4 tys auto dziwnie przerywa, szarpie jak diabli i stuka, powyzej i ponizej jedzie jak miód podobnie na 1 i 5tym biegu przy full gazie w podłodze auto wkręca sie przyzwoicie. Czasami jak dam w palnik ostro problem pojawia sie w szerszym zakresie rpm mianowicie 2-4,5 tys. Z rury nie dymi, marchewa nie swieci, silnik ma normalna temperaturke. Założyłem nowego mbc, nowe kable zapłonowe i dalej. Gdzie moze tkwic problem? Przpływka? Wtryski? Zapłon? Moze Wg nie ogarnia ale turbo ładuje stabinie.
Z góry dzięx za jakieś info
POZDRO
Mianowicie mam dziwny problem w moim PGT mk1 na 2,3,4 biegu miedzy 3-4 tys auto dziwnie przerywa, szarpie jak diabli i stuka, powyzej i ponizej jedzie jak miód podobnie na 1 i 5tym biegu przy full gazie w podłodze auto wkręca sie przyzwoicie. Czasami jak dam w palnik ostro problem pojawia sie w szerszym zakresie rpm mianowicie 2-4,5 tys. Z rury nie dymi, marchewa nie swieci, silnik ma normalna temperaturke. Założyłem nowego mbc, nowe kable zapłonowe i dalej. Gdzie moze tkwic problem? Przpływka? Wtryski? Zapłon? Moze Wg nie ogarnia ale turbo ładuje stabinie.
Z góry dzięx za jakieś info
POZDRO
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
Re: PGT dziwnie się zachowuje
Na 99% przeplywomierz, i jezeli masz zamiar kupic jakis to tylko ori, zadne podrobki nie dzialaja prawidlowo.
-
- Obserwator
czyli BOSCH 0280212024 ??
A propo widziałem różne kosmiczne mody przepływki typu rozwiercanie. Ktoś ma bliżej obadany temat?
Chodzi mi o zagrożenie dla silnika, ew jaki duży rozwiert jakieś instrukcjie. Na razie spróbuję poczyścić ale jeśli będzie do wymiany no to tak czy siak na szrot więc mógłbym rozwiercić i sprawdzić jak to funkcjonuje.
A propo widziałem różne kosmiczne mody przepływki typu rozwiercanie. Ktoś ma bliżej obadany temat?
Chodzi mi o zagrożenie dla silnika, ew jaki duży rozwiert jakieś instrukcjie. Na razie spróbuję poczyścić ale jeśli będzie do wymiany no to tak czy siak na szrot więc mógłbym rozwiercić i sprawdzić jak to funkcjonuje.
-
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Bez korekty programu, będzie tylko ubożej i niebezpieczniej dla silnika po rozwiercie przepływki, chyba że masz większe wtryskiwacze, to można zrobić "adaptację".
Najlepiej założyć np. Ecumastera i pozbyć się przepływki z pokładu.
Najlepiej założyć np. Ecumastera i pozbyć się przepływki z pokładu.
-
- Obserwator
Teraz mam problem natury takiej. Jadę dodaje gazu auto przerywa i strzela z wydechu ale jak trzymam gaz w podłodze to jedzie płynnie z tym że mocy brak.
- goofer007
- Miejscowość: SZA
A podmieniłeś/wymieniłeś przepływomierz na nowy lub używany Boscha ?Keller pisze:Teraz mam problem natury takiej. Jadę dodaje gazu auto przerywa i strzela z wydechu ale jak trzymam gaz w podłodze to jedzie płynnie z tym że mocy brak.
Bo rozumiem, ze coś zrobiłeś...
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE
146A2.246 1301 TIE
-
- Obserwator
tak poszła wymiana na oryginał
i co teraz?
i co teraz?
-
- Obserwator
LOL na turbie mialem ogromny luz wzdłużny ok4mm i łopatki sie blokowaly o obudowe turbiny. To teraz pytam jak do cholery mogło coś takiego zaistnieć skoro turbo mialo może 4-5tys km od ostatniej regeneracji .... ???
-
- Auto: Uno 1.3T
Na jakim doladowaniu jezdziles? Masz mbc czy ori ebc pierburga?
-
- Obserwator
turbo Garrett T28 ciśnienie 1,2 bara ( pod takie mam mape i wszystko łądnie banglało) dodatkowo mam skoki ciśnienia tak jakby zawory się nie domykały (rorząd??), czy może to być np zatkany wydech ?? zapłon? wtf nie wiem o co kaman
mbc properfecta kupilem miesiąc temu nowy bo myślałem ze to właśnie mbc ale wyglada na to że nie
mbc properfecta kupilem miesiąc temu nowy bo myślałem ze to właśnie mbc ale wyglada na to że nie