Co to za czujnik??
Co to za czujnik??
UT 1,3 86" - mam problemik za co odpowiedzialny jest czujnik znajdujący nię na górze głowicy(patrząc od przodu autka) , wychgodzi z niego kabelek koloru białego zakończony taką samą wtyczką jak cz. obrotów. Czy to jest cz. spalania stukowego??? i jak zachowa się ecu gdy go odepniemy???
KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123" target="_blank
olać gorszą benzynke jesli ecu nie będzie obniżało mocy po odpięciu to kicham na to autko i tak ma być swoistym eksperymentem i bedzie służyć do nauki strojenia silniczków wymysłami typu SMT7 oraz wszelkiej maści pomysłami w stylu zrób to sam jak się troche znasz
Nie wykluczam nawet możliwości testowania własnoręcznie wykonanej instalacji NO2.........Wiem że Jestem nieco niewdzięczny ale Uno jest najtańszą bazą do tego typu zabaw

KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123" target="_blank
-
- Spamer :P
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Moc sama się obniży jak będzie za wczesny zapłon, nie mówiąc o tym jak będą stuki, wcale nie trzeba do tegu ECU
Btw, nie szkoda Ci kasy na takie eksperymenty??Części nie są zawsze osiągalne od ręki, a czasem wogóle. A sprawdzone systemy N2O są już takie tanie, ze szkoda nawet czasu na klecenie samoróby, zaś strojenie, bez jakichś odpowiednich przyrządów(chyba że masz hamownię z szerokopasmówką lub conajmniej jakiegoś loggera AFR(względnie EGT) + siakiś G-Tech), tylko po to, żeby pobawić się świnką też trochę się mija z celem. Za tą kasę lepiej zrobić porządnie UTa na sprawdzonych podzespołach/pomysłach i cieszyć się wilkiem w owczej skórze

Btw, nie szkoda Ci kasy na takie eksperymenty??Części nie są zawsze osiągalne od ręki, a czasem wogóle. A sprawdzone systemy N2O są już takie tanie, ze szkoda nawet czasu na klecenie samoróby, zaś strojenie, bez jakichś odpowiednich przyrządów(chyba że masz hamownię z szerokopasmówką lub conajmniej jakiegoś loggera AFR(względnie EGT) + siakiś G-Tech), tylko po to, żeby pobawić się świnką też trochę się mija z celem. Za tą kasę lepiej zrobić porządnie UTa na sprawdzonych podzespołach/pomysłach i cieszyć się wilkiem w owczej skórze