problem punto gt 1.4 pomocy!!!

Dyskusje "o wszystkim" i "o niczym" ;-)

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

simon1989
Spamer :P
Auto: Uno 1.3T

Re: problem punto gt 1.4 pomocy!!!

Post autor: simon1989 »

zenekqa89 pisze:czy turbina w pgt jest chłodzona płynem chłodzącym? Bo jak dziś odpiolem od turbiny jeden przewód to zaczęła lecieć ciecz
:niewiem: brak słów
Forum jest po to aby m.in. zdobywac informacje, ale zadawajemy pytania na tematy, ktore jeszcze nie byly poruszane. Jak Tobie sie nie chce zmarnowac 2 minut na poszukanie odpowiedzi, to mi sie nie chce Tobie pomagac.
zenekqa89
Użytkownik
Miejscowość: lublin

Post autor: zenekqa89 »

niestety dalej nie znam przyczyny dymienia punciaka. Może turbina(właściciel mówi że napewno nie turbo bo regenerowane pół roku temu) może coś innego a w domowych warunkach nic nie zdziałam bez kanału itp + brak kasy... wyrok - gtka skazana na postój do zimy aż zbiorę fundusze
turbomaniak
Spamer :P

Post autor: turbomaniak »

Sprawdziles to co napisalem???
zenekqa89
Użytkownik
Miejscowość: lublin

Post autor: zenekqa89 »

sprawdzałem narazie ic... cały w oleju . Jeszcze zauważyłem nieszczelnośći na turbinie między kolektorem a turbo i na uszczelkach turbo też... ale ten dym smierdzi jak olej z płynem raczej bo to taki specyficzny zapach... no i dym biały ciagle od samego zapalenia
Awatar użytkownika
DeviL
Punto2 killer
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne

Post autor: DeviL »

Ten temat jest caly niescislosci i jakiejs bajki , pisales ,ze masz kase na odbudowe autka , dlatego sie smiales z tych co kupuja pgty powyzej 1500zl ,a teraz ,ze nie masz . Eeeeee
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)
Awatar użytkownika
JARO_Cz-wa
Zaawansowany użytkownik

Post autor: JARO_Cz-wa »

zenekqa89 pisze:...właściciel mówi że napewno nie turbo bo regenerowane pół roku temu...
Turbo może się posypać po 500 metrach, zależy w jakim stanie silnik, osprzęt sterujący i przede wszystkim jaki fachmistrz dokonał tej regeneracji :idea:

Moje rady:
1. Sprawdź czego Ci ubywa ( płyn chłodzący, olej) czy jedno do drugiego nie przenika
2. Wykręć wszystkie świece i sprawdź czy wszystkie są takiego samego wyglądu (ceglate, w czarnej mazi lubo może czyściutki)
3. Zrób zdjęcie turbiny od dołu z różnych kątów, tak żeby było widać po czym dokładnie płynie olej.
4. Poszukaj odpowiedzi na forum, wiele ludzi przerabiało już różne awarie w tych silnikach i jest to tu opisane !!
Obrazek
ODPOWIEDZ