Wspomaganie PGT

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

adrian055
Spamer :P
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT

Wspomaganie PGT

Post autor: adrian055 »

WItam przekaldalem wraz z silnikiem maglownice ze wspomaganiem i mam problem z odpowieczeniem juz ponad tydzien, przy skrecie w kazda strone skrasznie buczy pompa wspomagania. a w zbiorniczku plyn z powietrzem(piana) i tak caly czas a z tyl pompy zauwazylem wyciek chyba , bo jest mokra ale nie wiem cyz to z przewodow jak dolewam wiecej plynu to wycieka plyn z powietrzem po prrzejechaniu kilku metrow. a ta pompa buczy i buczy, ale kierownica chodzi lekko.

od KYS: Nie krzycz w temacie postu! Poprawiłem.
Awatar użytkownika
Ósmy
Użytkownik
Miejscowość: BIELSKO-BIAŁA

Re: WSOMAGANIE PGT POMOCY

Post autor: Ósmy »

adrian055 pisze:WItam przekaldalem wraz z silnikiem maglownice ze wspomaganiem i mam problem z odpowieczeniem juz ponad tydzien, przy skrecie w kazda strone skrasznie buczy pompa wspomagania. a w zbiorniczku plyn z powietrzem(piana) i tak caly czas a z tyl pompy zauwazylem wyciek chyba , bo jest mokra ale nie wiem cyz to z przewodow jak dolewam wiecej plynu to wycieka plyn z powietrzem po prrzejechaniu kilku metrow. a ta pompa buczy i buczy, ale kierownica chodzi lekko.
Chyba właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "dlaczego nie możesz odpowietrzyć układu wspomagania" :D xD
A pozatym to nie bardzo sie go odpowietrza... nalewasz nowy plyn i już :D
Zlikwiduj wyciek a podejrzewam że przestanie buczeć ;)
PUNTO GT 1,4 TURBO
Nie sztuką jest zwrócić na siebie uwagę tonami spojlerów... sztuką jest zrobić to bez nich...
lukasz1t
Aktywny użytkownik
Miejscowość: Białystok
Auto: Inne

Re: WSOMAGANIE PGT POMOCY

Post autor: lukasz1t »

Ósmy pisze:Chyba właśnie sam sobie odpowiedziałeś na pytanie "dlaczego nie możesz odpowietrzyć układu wspomagania" :D xD
A pozatym to nie bardzo sie go odpowietrza... nalewasz nowy plyn i już :D
Zlikwiduj wyciek a podejrzewam że przestanie buczeć ;)
W zasadzie to się odpowietrza ;) Wygląda to tak, że odpala się silnik i kilka razy kręci się kierownicą od oporu do oporu, tylko trzeba kontrolować poziom płynu w zbiorniku, żeby nie zabrakło i żeby układ nie zassał znów powietrza. Oczywiście nie trzeba wspominać, że cały układ musi być szczelny 8)
adrian055
Spamer :P
Miejscowość: Gorlice

Re: Wspomaganie PGT

Post autor: adrian055 »

no wlasnie u mnie jeden przeowd nie byl silno dokrecony i dlatego pompa sie zapowietrzala.... syt opanowana , dzieki za odpowiedzi. Temat do ZAMKNIECIA
Zablokowany