Uno Turbo Motoexpress

pozostałe tematy nie związane z istniejącymi działami.

Moderatorzy: KYS, ZibiUT

fazzy
Użytkownik
Auto: Uno 1.3T

Post autor: fazzy »

...
Ostatnio zmieniony sob mar 19, 2005 7:17 pm przez fazzy, łącznie zmieniany 1 raz.
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Post autor: leon20vt »

A tak poza tym jak z mocami u reszty klubowiczy ? Ktoś coś grzebał ?? Jestem bardzo ciekaw efektów .

Pozdrówka
YAMAHA R1 '05 + mocne autko .
Yaninnya
Użytkownik

Post autor: Yaninnya »

leon20vt pisze:A tak poza tym jak z mocami u reszty klubowiczy ? Ktoś coś grzebał ?? Jestem bardzo ciekaw efektów .

Pozdrówka
Zawsze jak zrobię swojego, mogę przyjechać do Wrocławia. Sam będziesz mógł sprawdzić. 8) :wink:
Awatar użytkownika
apac
Aktywny użytkownik

Post autor: apac »

leon20vt pisze:
marcin77 pisze:
może podaj ceny powyższych podzespołów :?: :)
Dla klienta ceny są następujące :

Świece komplet 80zł
Kit K&N 286zł
MBC 350zł
BOV 350zł
Dolot IC-silnik ok 300zł ( największą sumę robią wężę SAMCO - b.drogie )
Filtr - nie wiem , ok 30zł
Wyczyszczenie - bezcenne ;)
Fajnie ze kolejny UT trafil w odpowiednie rece :) Ciekawe jak wychodzi porownanie stozka do zwyklego filtra...
MBC jak dla mnie dosc drogi, chetnie bym cos takiego zalozyl, tylko $$, nie ma jakiejs tanszej alternatywy?
Bylo UT, jest Bravo GT.
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Pewnie się da jakiś zaworek ze sklepu z pneumatyką ale ja lubie profi rzeczy i wole uzbierać , poczekać a kupić porządne . Nie lubię półśrodków - chyba że jestem zmuszony ;)

PS.A mierzył ktoś z was swoje uniaki poza Fazym ?
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Jutro chrzest bojowy uniaka naszego :)

Wybebeszony , nowe oponki Falken , kierowca wagi piórkowej i nowa moc :

130,1KM i 221Nm

Wszystko na serii engine , wskaźnik doładowania przekręca się 10 razy ;)

Później zostanie nam IC który czeka i sie kurzy i wydech OMP który do nas jedzie z Włoch . Może 140-150KM się uda :)

Zobaczymy ale zasuwa b.fajnie :) Narowisty się zrobił ten nasz rumak :)
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

Post autor: murcki »

leon20vt pisze:Jutro chrzest bojowy uniaka naszego :)

Wybebeszony , nowe oponki Falken , kierowca wagi piórkowej i nowa moc :

130,1KM i 221Nm

Wszystko na serii engine , wskaźnik doładowania przekręca się 10 razy ;)

Później zostanie nam IC który czeka i sie kurzy i wydech OMP który do nas jedzie z Włoch . Może 140-150KM się uda :)

Zobaczymy ale zasuwa b.fajnie :) Narowisty się zrobił ten nasz rumak :)
Kurde, chętnie bym też przyjechał, ale studia akurat wypadły :(

W takim razie w klasie nie masz równych, bo Bęben (o ile przyjedzie) ze swoją hondziawką raczej nie podskoczy :wink:

Poprawka: Właśnie przeczytałem, że AKOpolski wprowadził jakiś dziwny podział na klasy :shock: ciekawy jestem do której Was zakwalifikują - do OUTLAW?! :mrgreen:
KWK murcki - At Your Side

Obrazek
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

BYlismy w klasie do 2000cm . Bez sens . Najmocniejsza klasa - 12 aut . Zajeliśmy 5 miejsce , do 4 i wejscia do 1/2 finałów brakowało ok 0.15s :(

Ale 18 letni uniak , z tylko podkręcona turbinką z fabrycznym IC i wydechem , srający olejem z moim mechanikiem który 1 raz usiadł za jego sterami wykrecił 15.8 ! Pierwsza 10tka ogólnych czasów . Mam przejazd na video , jak odblokuje serwer firmowy to wrzuce wam linka . Ludzie mieli taki ubaw jak nasze Uno objeżdzało jak chciało BMW i inne 2 litrówki :) Poprostu masakra , a nikt do nas nawet przez 2 godziny nie podszedł . Wszyscy mysleli ze to jakis szrot :)

Teraz sie za niego zabierzemy , plan ok 150KM - spoko do zrealizowania , odchudzenie na maksa i mysle ze wysokie 14ki sa w zasiegu .

Jak dla mnie bomba start . Do najlepszego w naszej klasie brakowało ok 0,5s a gdyby patrzec jako klasa Mini+ to jestesmy bezkonurencyjni :)

Super poza tym zorganizowana impreza , naprawde 6ka za całokształt .
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

leon20vt pisze:BYlismy w klasie do 2000cm . Bez sens . Najmocniejsza klasa - 12 aut . Zajeliśmy 5 miejsce , do 4 i wejscia do 1/2 finałów brakowało ok 0.15s :(

Ale 18 letni uniak , z tylko podkręcona turbinką z fabrycznym IC i wydechem , srający olejem z moim mechanikiem który 1 raz usiadł za jego sterami wykrecił 15.8 ! Pierwsza 10tka ogólnych czasów . Mam przejazd na video , jak odblokuje serwer firmowy to wrzuce wam linka . Ludzie mieli taki ubaw jak nasze Uno objeżdzało jak chciało BMW i inne 2 litrówki :) Poprostu masakra , a nikt do nas nawet przez 2 godziny nie podszedł . Wszyscy mysleli ze to jakis szrot :)

Teraz sie za niego zabierzemy , plan ok 150KM - spoko do zrealizowania , odchudzenie na maksa i mysle ze wysokie 14ki sa w zasiegu .

Jak dla mnie bomba start . Do najlepszego w naszej klasie brakowało ok 0,5s a gdyby patrzec jako klasa Mini+ to jestesmy bezkonurencyjni :)

Super poza tym zorganizowana impreza , naprawde 6ka za całokształt .
Hmmm... oczywiście gratuluję :) Szkoda że nie mogłem być, bo dwie turbawki to by już w ogóle zamieszały. Ale z tego co piszesz to muszę przyznać że obsada nie była zbyt silna. W zeszłym sezonie z takim czasem byś w pierwszej 20-tce się nie zmieścił. A w mini+ honda civic coupe dokładała mi ponad sekundę (14,911 :oops:)

Obrazek
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Oki ale okazało się że to czas ET+RT a wiec ET mysle ze ok niska 15s .
ziuzio
Spamer :P
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T

Post autor: ziuzio »

Gratuluje czasu i UTa :P całkiem nieźle jak na takie "drobne" zabawy :twisted:
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

leon20vt pisze:Oki ale okazało się że to czas ET+RT a wiec ET mysle ze ok niska 15s .
Wiem, wiem :) Ja też cały czas miałem na myśli ET+RT.
A tak swoją drogą - z drugiej strony taki podział na klasy ma też i swoje plusy. Po prostu mini+ miałaby prawdopodobnie bardzo niską frekwencję (trzy auta to już by był sukces) i musiałbyś się ścigać sam ze sobą (ja tak miałem :?). A tak złoiłeś przynajmniej paru cfaniaczków, a jeżeli jeszcze się uda urwać trochę czasu to cała klasa 2000 będzie bez szans i dopiero wtedy ludzie będą mieli ubaw :wink:

Obrazek
leon20vt
Użytkownik
Kontakt:

Będziemy walczyć !! :D
Awatar użytkownika
telo
Użytkownik

Post autor: telo »

A widzialem,widzialem przejazdy unolota w skarbim,niezle do 3 biegu uno szukalo przyczepnosci z nawierzchnia,jak ja sobie poradze z moim cienkim jak wyjade wkoncu to naprawde nie wiem??????? :lol:
Awatar użytkownika
murcki
1.4 turbo i.e.
Kontakt:

telo pisze:A widzialem,widzialem przejazdy unolota w skarbim,niezle do 3 biegu uno szukalo przyczepnosci z nawierzchnia,jak ja sobie poradze z moim cienkim jak wyjade wkoncu to naprawde nie wiem??????? :lol:
Będziesz musiał balast założyć :wink:

Obrazek
ODPOWIEDZ