turbo
-
- Spamer :P
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
musisz sobie zmienić całą przekładnie kierowniczą
albo zastosować jakąś dodatkową przekładnię, ponoć są takie wynalazki

albo zastosować jakąś dodatkową przekładnię, ponoć są takie wynalazki
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
-
- Miejscowość: krakooff
- Auto: Uno 1.4T
Opary ze zbiornika i dolotu są zasysane przez filtr znajdujący się w lewym przednim nadkolu i stamtąd do kolektora ssącego:).
Filtr ten(taka czarna puszka) powinna być wymieniana co jakiś czas, ale nikt tego nie robi, więc skuteczność tego rozwiązania po iluś tam latach jest wątpliwa-można wywalić wszystko, ale pamiętaj o zaślepieniu wszystkich wolnych końcówek, które zostaną po demontażu tego badziewia:).
Filtr ten(taka czarna puszka) powinna być wymieniana co jakiś czas, ale nikt tego nie robi, więc skuteczność tego rozwiązania po iluś tam latach jest wątpliwa-można wywalić wszystko, ale pamiętaj o zaślepieniu wszystkich wolnych końcówek, które zostaną po demontażu tego badziewia:).
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
Jakby Cie interesowała taka uszczelka to pochodzi to od fiata ducato 2,5td, cena około 10zł i duzo łątwiej dostać. Pomiedzy turbo a down-pina ja nie zakłądałem bo też nawet niedawno gdzieś znalazłem na necia że coś takiego wogóle istnieje i w kilku turbach które widziałem też niebyło, nie jest ona raczej aż taka istotna.ostry pisze:gdzie można dostać takie uszczelki do turbo
-
- Kontakt:
zamiast tej drugiej można dać pastę bo to już za wirnikiem, ja miałem na paście i nic mi nie wydmuchiwało
najlepsza ponoć metoda to splanować obie powierzchnie i założyć bez uszczelki
najlepsza ponoć metoda to splanować obie powierzchnie i założyć bez uszczelki
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl
- JARO_Cz-wa
- Zaawansowany użytkownik
-
- Kontakt:
taka specjalna pasta do uszczelniania wydechów, ma konsystencje cementów, tubka wielkosci pasty do zębów kosztuje kilkanaście zł wystarcza na wiele razy
nie można jednak dawać tego przed turbo bo jest ryzyko że jakiś kawałek się urwie i uszkodzi wirnik
nie można jednak dawać tego przed turbo bo jest ryzyko że jakiś kawałek się urwie i uszkodzi wirnik
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl
www.uno-racing.prv.pl