Łożyska kół przednich
- Luu
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: białystok
- Auto: Uno 1.4T
Łożyska kół przednich
Witam
Mam zamiar wymienić oba łożyska z przodu. Pytanie jest następujące: jakie łożyska zakupić, może ktoś sie orientuje jaki model, cena itp. oraz jak wygląda rozwiązanie techniczne tych łożysk tzn. czy do nich tak jak w Uno n/a trzeba kupować uszczelniacze czy zamontowane jest to jakoś inaczej?
Mam zamiar wymienić oba łożyska z przodu. Pytanie jest następujące: jakie łożyska zakupić, może ktoś sie orientuje jaki model, cena itp. oraz jak wygląda rozwiązanie techniczne tych łożysk tzn. czy do nich tak jak w Uno n/a trzeba kupować uszczelniacze czy zamontowane jest to jakoś inaczej?
Uno Turbo 1.4 mk2
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Auto: Uno 1.3T
- Kontakt:
http://www.allegro.pl/item254050530_loz ... a_302.html
to pasuje do ut
wg katalogu ic wymiary to 35x68x37
np palio 1,2 ma 34,976x68,015x37 a wiec praktycznie identyczne wiec pewnie wejdzie bo te tysieczne to chyba nie przeszkadzaja??
to pasuje do ut
wg katalogu ic wymiary to 35x68x37
np palio 1,2 ma 34,976x68,015x37 a wiec praktycznie identyczne wiec pewnie wejdzie bo te tysieczne to chyba nie przeszkadzaja??
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
- ZibiUT
- "FireStarter"
- Miejscowość: Kampinos
- Kontakt:
Samo łozysko jest takie same ale pewnie inne elementy znajdujące się w zestawie moga sie różnić.
http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki
-
- Spamer :P
ja nie masz odpowiednich narzędzi to lepiej nie bierz sie sam za wymiane przedniego łożyskaLuu pisze:Aha czyli:
po pierwsze: nic oprócz samego łożyska nie potrzebuję, żadnych nakrętek czy innych elementów?
co można jeszcze ew. uszkodzic podczas demontarzu ?
po drugie: czy np łożyska ze skody, wytrzymają prędkości i obciążenia UT ? jeśli tak to byłoby super

- Luu
- Zaawansowany użytkownik
- Miejscowość: białystok
- Auto: Uno 1.4T
Wymieniałem już łożysko w Uno 1.0 i tam wyciągając to łożysko nie sposób było nie uszkodzić uszczelniaczy (jeden był wciskany a drugi wkręcany). I stąd moje pytanie czy aby nie trzeba jeszcze czegoś zmieniać, bo nie wiem jak wygląda konstrukacja w UT. Ogólnie rzecz biorąc nie chcę rozłożyc auta i składać go kilka dni, tylko zacząć to jednego dnia i skończyćhz10 pisze:ja nie masz odpowiednich narzędzi to lepiej nie bierz sie sam za wymiane przedniego łożyskaLuu pisze:Aha czyli:
po pierwsze: nic oprócz samego łożyska nie potrzebuję, żadnych nakrętek czy innych elementów?
co można jeszcze ew. uszkodzic podczas demontarzu ?
po drugie: czy np łożyska ze skody, wytrzymają prędkości i obciążenia UT ? jeśli tak to byłoby superbo mozesz wiecej popsuć niż naprawić a wymiana nie powinna wiecej kosztować niż 50pln

Uno Turbo 1.4 mk2