Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt gru 06, 2019 3:42 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 12:19 am 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Cz mar 31, 2011 12:59 am
Posty: 11
Miejscowość: Rybnik
Auto: Inne
Witam, jestem na etapie montażu halosów, mam pyt. kabel jakiej +/- grubości ma mieć oraz dot. przekaźnika ma być to zwykły 12 V 30/40 A ?

póki co trwa decyzja w jakiej kolorystyce bd oba jutro się okaże foto podglądowe ;)
http://img695.imageshack.us/i/halogenr.jpg/" target="_blank

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 12:22 am 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 08, 2010 8:16 pm
Posty: 213
Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Inne
na czerwonym definitywnie lepiej wyglądają zwykłe



a co do kabli przejedź się do lerua merlin i tam mają na metry, ten najcieńszy za jest idealny a schemat oraz instrukcja montażu znajdują się na www.fiatuno.pl

_________________
Lancer Evolution IV


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 2:44 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Tak na oko w ori instalacji PGT kabelek to 1.5mm^2 (taki sam jak do świateł) a przekaźnik to najzwyklejszy uniwersalny za 5zł ze sklepu.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 12:49 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Cz mar 31, 2011 12:59 am
Posty: 11
Miejscowość: Rybnik
Auto: Inne
ok thx za porady dostałem kabelek 2 mm niestety za późno wybrałem się na maisto i nie dostałem przekaźnika no ale nic poczeka..
póki co zrobiłem przymiarkę jednak echu masz rację doł też bd. smoked z żółtym zbyt kolorowo :lol:
http://img696.imageshack.us/g/halo1y.jpg/

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 4:12 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 14, 2009 10:36 pm
Posty: 432
Miejscowość: Opole
Auto: Uno 1.3T
Te żółte halogeny obkleiłeś folią, tak? Swoją drogą to za żółte halogeny zabraliby Ci dowód ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: So kwi 09, 2011 4:50 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Cz mar 31, 2011 12:59 am
Posty: 11
Miejscowość: Rybnik
Auto: Inne
Zgadza się prawy halo. zóltą a lewy oraz pampy z kierunkowskazami "dymioną" trzeba się trochę przyłożyć ale opłaca się. Za halogeny dowód myślałem że tylko za żółte lampy :roll: ?

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: N kwi 10, 2011 12:00 am 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 14, 2009 10:36 pm
Posty: 432
Miejscowość: Opole
Auto: Uno 1.3T
No z tego co dowiadywałem się u diagnosty to nie można takich mieć, ale chętnie bym założył halogeny z żółtymi odbłyśnikami :D http://badaniatechniczne.republika.pl/Zakres.rtf <--3.15.1.2


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: N kwi 10, 2011 12:20 am 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz kwi 08, 2010 8:16 pm
Posty: 213
Miejscowość: Sosnowiec
Auto: Inne
z tego co wiem to nie tyczy się to świateł przeciwmgielnych

_________________
Lancer Evolution IV


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 8:07 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Cz mar 31, 2011 12:59 am
Posty: 11
Miejscowość: Rybnik
Auto: Inne
i mała zagwózdka halogeny świecą wszystko tip top porobione, tylko mam problem. Kiedy halo nie są włączone caly czas się swieci kontrolka informująca iż są właczone(nawet bez kluczyka w stacyjce). Dopiero jak włączymy halogeny... gaśnie , i tu moje pyt jak można zmienić sterowanie z przekaźnika z minusa na plus i na odwrót?? :o liczniki to oczywiście turbo mkII

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 9:13 pm 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N sie 13, 2006 3:08 pm
Posty: 181
Miejscowość: Bielsk Podlaski
Auto: Inne
Takiego offtopa zrobię, ładnego masz tego uniaczka. ;) Jakie tam koło siedzi tzn. parametry i z jaką gumą?

Wg mnie zółte ładniej wyglądają, tak bardziej oldchool'owo. ;) No i te przednie lampy z folią i kierunkowskazy to raczej słaby pomysł, lepiej rozebrać i wnętrze i kant odbłyśnika dać na czarno, efekt będzie podobny.

_________________
:cool: Uno 75 1.5 S.i.e. + LPG
:) Punto mkII FL 1.2 8V Active + LPG
:D MZ ETZ 250


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: Wt kwi 12, 2011 10:44 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 995
Lokalizacja: SZA
Nie zmieniaj sterowania przekaznikiem tylko wepnij sie kablem od kontrolki tam gdzie trzeba i bedzie po problemie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł: Re: Halogeny
PostNapisane: Śr kwi 13, 2011 11:30 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Cz mar 31, 2011 12:59 am
Posty: 11
Miejscowość: Rybnik
Auto: Inne
gajos3 napisał(a):
Takiego offtopa zrobię, ładnego masz tego uniaczka. ;) Jakie tam koło siedzi tzn. parametry i z jaką gumą?

No i te przednie lampy z folią i kierunkowskazy to raczej słaby pomysł, lepiej rozebrać i wnętrze i kant odbłyśnika dać na czarno, efekt będzie podobny.


A więc ta czynność co do lamp została również wykonana :) co do parametrów zaraz pójdzie PW :twisted:

Co do halogenów problem rozwiązany, z pewną pomocą okazało się że przekaźnik przełaczający to zły pomysł, a przy załączającym już wszystko gra :P

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL