Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Wt sie 20, 2019 9:10 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: So sie 14, 2010 4:22 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Hejka!
Jak w temacie... Jakiego lapka polecacie do euroscana 2xcom? Bardziej pasuje mi lapek z wbudowanymi portami bo karta pcmcia com/2xcom na moim starym zwłoku nie komunikuje się z euroscanem.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So sie 14, 2010 8:02 am 
Offline
"FireStarter"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz gru 02, 2004 4:49 pm
Posty: 2098
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
Nie ma laptopów z 2xcom, wiec tylko pcmcia

_________________
Obrazek
185KM & 232 Nm :twisted:

http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So sie 14, 2010 2:43 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Zibi122 napisał(a):
Nie ma laptopów z 2xcom, wiec tylko pcmcia


:) Przynajmniej jeden stary IBM klasy 486 ma 2xcom bo takiego właśnie kiedyś miałem... Teraz szybciej znalazłbym PGT igłę za małą kasę niż tego lapka. W karty pcmcia już się nie chcę bawić bo z każdym lapkiem z którym próbowałem to połączyć były zawsze jakieś jaja.
No nic, pozostaje chyba tylko stacjonara sklecić :niewiem:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N sie 15, 2010 9:48 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So maja 23, 2009 1:54 am
Posty: 604
Lokalizacja: Puławy
Też kiedyś szukałem. Znałazłem komputery Dell z jednym rs232, albo mozna zastosowac przejsciowki usb-com


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N sie 15, 2010 2:20 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Nie spotkałem jeszcze euroscana pracującego na przelotce usb-com.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt wrz 10, 2010 7:11 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt wrz 09, 2005 9:41 am
Posty: 410
Lokalizacja: KRAKÓW
karta musi działać w środowisku dos wtedy będzie hulać koszt takiej to około 120zl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So wrz 11, 2010 12:04 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Rozwiązałem już problem. Po prostu przeglądając strych natknąłem się na graty ze starych kompów i poskładałem stacjonara w garażu. Laptopa odpuszczam bo jak się okazało moja stara Toshiba niechętnie działa z kartami COM na PCMCIA więc musiałbym szukać innego, co wiąże się z dodatkowymi kosztami.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt paź 29, 2010 10:56 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Śr mar 15, 2006 2:48 am
Posty: 184
Lokalizacja: Gdańsk
Miejscowość: Gdansk
ja uzywam Della C810 i C840(maja wbudowany com1) + karta Silicom RS232 jako com2 i euroscan dziala pod warukiem ze w biosie wyl podczerwien i modem

_________________
Punto GT 2.0 8VT


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 8 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 1 gość


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL