Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest N paź 20, 2019 12:10 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn gru 03, 2007 5:58 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
Problem dotyczy sie PuntoGT

Wieczorem wrocilem samochodem zgasilem silnik...
Rano na 2 dzien chce auto odpalic a on nic.. rozrusznik krecil ale silnik non stop na NIE.. zero efektu jak by chcial odpalic lub cos w tym stylu...
Wiec do pracy wsciekly :x na nogach zasowalem :x
Po pracy chcialem zobaczyc co go boli i z glupoty wsiadlem przekrecilem stacyjke i auto odrazu odpalilo :shock:

Co to za magia?????????? :shock:
strach teraz gdzies pojechac.. :?

Co to moze byc :?: :?: :?: :?: jakies sugestie :?:


od KYS: Nie musiałeś "krzyczeć" w temacie.

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 04, 2007 9:14 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
Z czego pasuje pompa baku??

i czujnik polozenia walu??

z czego idzie dopasowac?? z jakich modelow pasuje??
czy musi byc z GT ??

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 2:19 pm 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 10, 2007 1:24 pm
Posty: 174
FIDO napisał(a):
Z czego pasuje pompa baku??

i czujnik polozenia walu??

z czego idzie dopasowac?? z jakich modelow pasuje??
czy musi byc z GT ??


Chyba pompa paliwa?
Czemu chcesz dopasowywać cokolwiek? Kup poprostu do Punto GT, przecież to nie prom kosmiczny. Chyba że chcesz coś potem modować to kup od Fiata Coupe 2.0 20VT albo walbro 255.
Czujnik jest dostępny z EPSa albo BOSCHa tanio.
Pozdro

_________________
Fiat Marea Weekend SX 1,6 16V


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 5:42 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
2rotor napisał(a):
FIDO napisał(a):
Z czego pasuje pompa baku??

i czujnik polozenia walu??

z czego idzie dopasowac?? z jakich modelow pasuje??
czy musi byc z GT ??


Chyba pompa paliwa?
Czemu chcesz dopasowywać cokolwiek? Kup poprostu do Punto GT, przecież to nie prom kosmiczny. Chyba że chcesz coś potem modować to kup od Fiata Coupe 2.0 20VT albo walbro 255.
Czujnik jest dostępny z EPSa albo BOSCHa tanio.
Pozdro



juz zamowilem czujnik ;)
mam nadzieje ze to on...
zauwazylem ze jak jest zimno po maxie to nie odpala auto..
ostatnie pare dni jest dosc cieplo i nie ma problemow. ale w poniedzialek jak mi nie odpalal to bylo dosc mrozno...

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 5:56 pm 
Offline
Punto2 killer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 10, 2006 1:58 pm
Posty: 1332
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne
Sprwadz kompresje , jesli sa mechanicznie regulowane zawory to tez moze to miec wplyw jak beda zle luzy

_________________
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 10:31 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
DeviL napisał(a):
Sprwadz kompresje , jesli sa mechanicznie regulowane zawory to tez moze to miec wplyw jak beda zle luzy


tylko silnik nie pali czasami.. a na ogol od dotkniecia.. a jak nie pali to dokladnie jak bys mu ze swiec kable posciagal.. kreci ale jest martwy.. jak by byla kompresja to w ogle by nie odpalil.. a nie czasem odpala a czasem nie....
czy sie myle??

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 10:57 pm 
Offline
Punto2 killer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 10, 2006 1:58 pm
Posty: 1332
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne
Roznie bywa , jak masz manometr to sam sobie mozesz sprawdzic :wink:

_________________
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 11:04 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
DeviL napisał(a):
Roznie bywa , jak masz manometr to sam sobie mozesz sprawdzic :wink:


ee tam ;) musze znalesc prawdziwa przyczyne a nie malo prawdopodobna :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 11:20 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik

Dołączył(a): N sty 21, 2007 9:19 pm
Posty: 326
Lokalizacja: CK
Qurcze miałem taki przypadek u siebie,ale już nie pamiętam co to było dokładnie.....napewno komp. łapie błąd pomaga odpięcie klemy na 15s i zapali bez problemu :? to było albo nieszczelność w dolocie czyli lewe powietrze za przepływką albo czujnik temp. cieczy chłodzącej(odpiołem go) i tak sobie radziłem spróbuj ten czujnik albo dolot obadaj przy otwartej szybie na pełnym doładowaniu 8)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Śr gru 05, 2007 11:41 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
skadubek napisał(a):
Qurcze miałem taki przypadek u siebie,ale już nie pamiętam co to było dokładnie.....napewno komp. łapie błąd pomaga odpięcie klemy na 15s i zapali bez problemu :? to było albo nieszczelność w dolocie czyli lewe powietrze za przepływką albo czujnik temp. cieczy chłodzącej(odpiołem go) i tak sobie radziłem spróbuj ten czujnik albo dolot obadaj przy otwartej szybie na pełnym doładowaniu 8)


jak odpinalem przeplywke to auto normalnie mi palio ;)
jutro domowie chyba ten czujnik temp ;) zeby bylo to co wiekszosc mowi.. czyli czujnik temp + czujnik walka roz.. i mam nadzieje ze bedzie banglac auto az milo ;)

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 08, 2007 7:39 pm 
Offline
Aktywny użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Wt gru 06, 2005 11:29 pm
Posty: 160
Wątpie zeby był to czujnik temp. bo zakładałem nowy EPS ale kto wie ???

Może ta przepływka??
Wiesz w jakim jest stanie :D

Poprzednia ładnie wyglądała ale tez była do bani.
Ja obstawiam cz. obrotów 8)

Co do zaworów to podobno były regulowane w serwisie.

Jak tam po zalaniu LIQI MOLY ???

_________________
KLIMATYZACJA WENTYLACJA CHŁODNICTWO luknij na moje aukcje http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=4272123


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 08, 2007 8:28 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
Wątpie zeby był to czujnik temp. bo zakładałem nowy EPS ale kto wie ???

czujnik raczej nie bo po odpieciu go auto odpala (chodz ma problem)

Może ta przepływka??
Wiesz w jakim jest stanie :D

no wiem ale jak ja odlaczylem to dawalo sie odpalic punciaka z problemem ale dawalo )

Poprzednia ładnie wyglądała ale tez była do bani.
Ja obstawiam cz. obrotów 8)

ktore to?? pokaz bo moze ja zle nazywam to co wymienilem :)


czujnik obrotow??
Co do zaworów to podobno były regulowane w serwisie.

no niby byly ale to nie one sa przyczyna

Jak tam po zalaniu LIQI MOLY

podobnie jak bylo tylko oleju nie ubwa ani grama jak narazie ;) a powiedz mi w jakim przedziale powinno byc cisnienie oleju na postoju?? i podczas palowania??




PS-wydaje mi sie ze moim problemem sa przewody ktore ida do pompy paliwa przy baku

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 08, 2007 9:21 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
zdejm przewód wysokiego napięcia ze świecy i sprawdź czy jest iskra podczas niepalenia jeżeli nie ma to jeszcze podłącz diode świecącą z opornikiem 100 ohm pod którykolwiek z wtryskiwaczy jeżeli dioda sie nie rozjaśni to na 90% uszkodzony czujnik położenia wału bądź jego instalacja


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: So gru 08, 2007 10:34 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik

Dołączył(a): N sty 21, 2007 9:19 pm
Posty: 326
Lokalizacja: CK
Ciśnienie na ciepłym na wolnych powinno być min. 1.5 bara a przy pałowaniu max czyli 3 bary....
Ale u mnie jak miałem ten czujnik walniety to i cisnienie oleju mi pokazywał np. 0 barów....nie wiem ja odpiąłem pokazuje ciśnienie ok. i odpala ok....może u ciebie jest co innego :roll:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N gru 09, 2007 12:14 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 13, 2007 5:17 pm
Posty: 57
Lokalizacja: mozambik
Miejscowość: gora
Auto: Punto GT
skadubek napisał(a):
Ciśnienie na ciepłym na wolnych powinno być min. 1.5 bara a przy pałowaniu max czyli 3 bary....
Ale u mnie jak miałem ten czujnik walniety to i cisnienie oleju mi pokazywał np. 0 barów....nie wiem ja odpiąłem pokazuje ciśnienie ok. i odpala ok....może u ciebie jest co innego :roll:


no to u mnie przu max rozgrzanym silniku tak ze wentylator sie wlancza cisnienie oleju pokazuje te 1.5 moz ciut wiecej.. ale przy palowaniu roznie bywa.. czasem jest 3 a czasem delikatnie mniej 2,8...

Co odpioles?? bo nie bardzo wiem ;)

_________________
F I A T - Fix It Again Tomorrow


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 27 ]  Przejdź na stronę 1, 2  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL