Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Wt lis 13, 2018 7:57 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 11:47 am 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
Masz nowe czy stare schmaty ?
Stare były w jedym pliku pdf jakieś kilikadziesiąt MB. Dużo bardziej przejrzyste niż te nowe w osobnych plikach.

Dodatkowo polecam wlutować się bezpośrednio w mapsensor w komputerze i używanie go jako obciążenia.

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 3:51 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
chyba te nowe , wlasnie a ma ktos stare? jak krok po kroku elegancko to podlaczyc?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 3:51 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 11:26 am
Posty: 343
Lokalizacja: SC
adrian055 napisał(a):
koledzy mam nietypowe pytanie ogarnia ktos i wie jak podlaczyc smt6 do PGt? mam schemat podlaczeniowy ale niebardzo z niego wiem co i jak tym bardziej ze nie wiem jaki kabel wychodzi i ktory nr z smt(z kostki)

Mi się z czasów podłączania EcuMastera pozostał jakiś taki schemat podpięcia SMT6, tyle, że to do znalezienia na necie było bez problemów:


Załączniki:
smt6_puntogt_1.JPG
smt6_puntogt_1.JPG [ 42.73 KiB | Przeglądane 4860 razy ]
smt6_puntogt_2.JPG
smt6_puntogt_2.JPG [ 6.08 KiB | Przeglądane 5315 razy ]

_________________
Obrazek
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 7:45 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
ten mam tylko nie wiem jak kable z smt wychodza jakie maja znaczenia itd


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 11:58 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 14, 2007 1:56 pm
Posty: 650
Miejscowość: Jaworzno
Auto: Uno 1.3T
Jak potrzebujesz to mam całą orginalna plytke od SMT6, a tu to co chyba chciałes :D

SMT6 DESCRIPTION COLOUR

1 Ground, GND, Chassis Black
2 RX-Input
3 TX-Output
4 Map switching Grey
5 IG2IN White / Red
6 AIN, Analog input Blue
7 A-DEFL, Analog deflection input Brown
8 IG1IN, Also RPM deflection Yellow
9 Injector, chassis, current Green
10 AMP input Black / White
11 Engine Temp Green / Yellow
12 NC
13 +13V, Battery Red
14 Pull-up 4K7 Blue / Black
15 Pull-up 4K7 Blue / Black
16 AUXOUT Orange
17 IG2OUT White / Blue
18 AOUT, Analog output Violet
19 IG1SP, Bipolar output of IG1 Pink
20 IG1OUT White
21 Injector +, to injector, current Grey / Black
22 Oxygen input Black / Brown
23 NC
24 NC


Załączniki:
pinout.JPG
pinout.JPG [ 24.36 KiB | Przeglądane 4835 razy ]

_________________
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam
Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr gru 02, 2009 1:49 am 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
Obrazek

brązowy lepiej jednak podłączyć pod mapsensor w kompie lub jakiś zewnętrzny ewentualnie też pod przepływkę

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr gru 02, 2009 10:21 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
o dzieki koledzy za pomoc teraz mam nadzieje ze jakos to podlacze:)
a wsk co jest na orginalnej Cd z smt??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr gru 02, 2009 6:12 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 14, 2007 1:56 pm
Posty: 650
Miejscowość: Jaworzno
Auto: Uno 1.3T
Caly manual do niego, soft, oraz jest tez jak podlaczyc do roznych samochodow od A - Z, to zdjecie co dal Lui to wlaśnie z tamtad.

_________________
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So gru 05, 2009 10:35 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
no i koledzy mam problem podlacozny jak ze schematem krok po kroku auto nie odpala 0 reakcji .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So gru 05, 2009 11:05 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
Podłaczaj zawsze małymi krokami i odpalaj za każdym razem, będziesz wiedział za którym razem coś poszło nie tak.
Problem leży pewnie w zapłonie, wróć się do tyłu i zlutuj spowrotem kable od zapłonu. Podłącz tylko żółty z smt6 bez przecinania tych z kompa. Jak będzie chodzić i będiesz widział obroty to dopiero idź dalej.

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So gru 05, 2009 11:09 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
hmm ale złołty w wiazce czy zółty w smt? i mam pytanie jesli zasilanie w smt jest wylaczone niepodpiete to nie bedzie dzialac silnik tak?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N gru 06, 2009 1:25 am 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt gru 14, 2007 1:56 pm
Posty: 650
Miejscowość: Jaworzno
Auto: Uno 1.3T
Nie bedzie jezeli podpiołes przeplywke, zaplon itp. a jezeli tylko do logowania to powienien dzialac.

_________________
Fiat Uno Turbo 1301 Turbo@150HP 216Nm - zdedchło
Fiat Uno Turbo 1583 Turbo@???HP ???Nm - w trakcie
Lancia Dedra Integrale 2.0 DOHC 8v 4x4 Turbo - sprzedana
Fiat Uno 1372 narazie bez turbo :D - śmigam


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N gru 06, 2009 1:27 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
zółty w smt6

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N gru 06, 2009 2:08 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
ok w czwartek bede sie bawil z smt bo musze jechac w trase i podpialem wszystko tak jak było w orginale


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt sty 25, 2011 10:03 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Wt lis 21, 2006 4:25 am
Posty: 209
Lokalizacja: Poznań
ma ktoś może soft do smt6 bo jakoś ze strony producenta nie mogę ściągnąć.....


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1 ... 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 7 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL