Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt lis 16, 2018 2:47 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona
Autor Wiadomość
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 8:36 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Cz sty 20, 2005 1:58 am
Posty: 97
hz10 napisał(a):
ponawiam pytanie gdzie to kupić :twisted:


W tej chwili nie ma jakotakiej sprzedazy detalicznej. Jedynie ludzie z doswiadczeniem w obsludze piggybackow moga to kupic lub dostac do testow.
Dopiero w wersji 2.0 bedzie detal.

No i jest to polskie urzadzenie, skonstruowane przez doswiadczonego programiste i elektronika :)

W tej chwili testuje sie wersja, ktora zamiast obslugi zaplonu moze przejac kontrole nad wysokoohmowymi wtryskami pracujacymi w trybie fullgroup (wszystkie na raz na jednym kanale), co pozwala bezposrednio skracac lub wydluzac czas otwarcia wtryskiwaczy ponad limity ecu, dzieki czemu mozna precyzyjnie wystroic duuze wtryski :)
Rozne pomysly sie realizuja, ale o tym juz jak bedzi edzialac.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 8:41 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Cz sty 20, 2005 1:58 am
Posty: 97
hz10 napisał(a):
ponawiam pytanie gdzie to kupić :twisted: i jeszcze jedno jaki problem przerobić koło pasowe tak aby smt7 działał :roll: pytanie brzmi czy jest sens
i czy smt 7 jest tego warty :?:


Jak przerobisz kolo i dolozysz czujnik, to bedziesz mogl odczytywac obroty, ale sterowania zaplonem dalej niebedzie. Trzeba by bylo przerobic caly system zaplonowy zeby moc sterowac zaplonem - to jak zakladanie nowego kompa do auta. Smt7 nie ma tyle wartosciowych funkcji, zeby sie oplacalo takie kombinacje odstawiac.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: N sty 28, 2007 8:50 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
colin napisał(a):
Smt7 nie ma tyle wartosciowych funkcji, zeby sie oplacalo takie kombinacje odstawiac.
o taką odpowiedź mi chodziło :wink: wielkie dzięki :!:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
 Tytuł:
PostNapisane: Cz kwi 24, 2008 8:02 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Wt kwi 22, 2008 12:30 am
Posty: 3
Lokalizacja: Warszawa
Czy ktos moze mi przeslac na maila biuro@power-tuning.pl diagram do uno turbo 1.3 jak podlaczyc smt6 z perfect powera ? bo na stronie niestety nie ma juz tych fajjnych diagramow a po formacie mi sie skasowaly

_________________
WWW.POWER-TUNING.PL

FERODO, BREMBO, GARRETT, HAMULCE SPORTOWE EBC, OLEJE MOTUL, FILTRY K&N, i wiele wiele innych najtaniej w POLSCE !! Znajdz taniej zwrocimy ci różnice !!


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 1:52 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
Koledzy macie schemat jak podlaczyc smt6 do PGT? i czy chodz troche znajac budowe silnika itd, dam rady podlaczyc smt6 i tak zeby auto normalnie jezdzilo i zwiekszyc troche dawke paliwa i zapłonu?? i mam pytanie czy da rady smt6 zobacyzc ile ma sie km i ile momentu??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 2:05 pm 
Offline
"FireStarter"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz gru 02, 2004 4:49 pm
Posty: 2098
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
SMT6 nie zobaczysz ile masz km i Nm.
Co do podłaczenia to masz w załaczniku.

_________________
Obrazek
185KM & 232 Nm :twisted:

http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 2:52 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lis 03, 2008 8:32 pm
Posty: 793
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Auto: Inne
Zibi122 a masz taki schemat do ecumastera

_________________
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 3:31 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Pt cze 12, 2009 11:04 am
Posty: 522
Miejscowość: Mysłowice
Auto: Punto GT
zdałby sie tez schemat do ecu dla UT-a 1.4


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 7:04 pm 
Offline
"FireStarter"
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz gru 02, 2004 4:49 pm
Posty: 2098
Miejscowość: Kampinos
Auto: Uno 1.3T
BARTEKcoupe napisał(a):
Zibi122 a masz taki schemat do ecumastera


Nie mam ale bedzie tak samo jak smt6 pewnie tylko zamiast podpinać się pod TPS daje się mapsensor.

uniak 1.4T napisał(a):
zdałby sie tez schemat do ecu dla UT-a 1.4


Lui podłaczał moze niech napisze

_________________
Obrazek
185KM & 232 Nm :twisted:

http://www.zibisoft.pl - Hamownia podwoziowa - Ożarów Mazowiecki


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 7:29 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
Wszystko tak samo tylko do przepływki trzeba się jakoś dobrać :)

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 7:45 pm 
Offline
Punto2 killer
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr maja 10, 2006 1:58 pm
Posty: 1332
Miejscowość: Kraków
Auto: Inne
Co do okreslania mocy to jest to okreslona praca jaka wykona samochod w danym czasie , wiec mozna to sobie z logow zmierzyc odpowiednim wzorem czy czyms ;) pewnie trza znac mase , droge , czas , przelozenia biegow / glownego oraz rozmiar opony , chyba ze bedziemy logowac jakos predkosc pomiaru :P Wiecej pewnie by Jadzwin wiedzial dokladniej

_________________
Potrzebujesz części do swojego włocha wal z vin-em na priv-a ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 10:03 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Pt cze 12, 2009 11:04 am
Posty: 522
Miejscowość: Mysłowice
Auto: Punto GT
Zibi122 napisał(a):
BARTEKcoupe napisał(a):
Zibi122 a masz taki schemat do ecumastera


Zibi122 napisał(a):
Nie mam ale bedzie tak samo jak smt6 pewnie tylko zamiast podpinać się pod TPS daje się mapsensor.


nie bawie sie w takie rzeczy ale gosciu ktory stroi mowił ze nie trzeba bo microplex ma w sobie sensor


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt cze 19, 2009 10:35 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn maja 09, 2005 1:46 pm
Posty: 1445
Lokalizacja: opole
DeviL napisał(a):
chyba ze bedziemy logowac jakos predkosc pomiaru :P Wiecej pewnie by Jadzwin wiedzial dokladniej


wystarczy przecież logować obroty, potem odpowiednio przeliczyć znając przełożenie biegu, główne i promień dynamiczny koła :wink:

_________________
Fiat Grande Uno
www.uno-racing.prv.pl


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz lip 02, 2009 6:03 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn sie 07, 2006 11:26 am
Posty: 343
Lokalizacja: SC
Mam takie szybkie pytanko: który pin z czujnika położenia wału mam poprowadzić do ecumastera?
W materiałach ze strony ecumastera doszukałem się że przy sterowniku Bosch Motronic M2.7 (OPEL C20LET) ma być przecięty przewód idący do 48 pinu, jednak na schemacie instacji BM M2.7 jako przewód sygnałowy opisany jest ten idący do 47 pinu. :niewiem:
Pamięta może ktoś jak to wpinał u siebie :?:
Ewentualnie jeśli niebędzie to problemem dla kogoś, prosiłbym o sprawdzenie miernikiem która końcówka - środkowa czy skrajna - z 3 stykowej złączki czujnika położenia wału (przymocowana jest do obudowy paska rozrządu) jest połączona na kostke do ecumastera pod pin 7 :?:

_________________
Obrazek


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt gru 01, 2009 11:04 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
koledzy mam nietypowe pytanie ogarnia ktos i wie jak podlaczyc smt6 do PGt? mam schemat podlaczeniowy ale niebardzo z niego wiem co i jak tym bardziej ze nie wiem jaki kabel wychodzi i ktory nr z smt(z kostki)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 93 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 6 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL