Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Wt lis 13, 2018 8:23 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Śr lut 05, 2014 8:32 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Śr kwi 25, 2007 6:00 pm
Posty: 10
Dzisiaj wielkie zaskoczenie, nie odpalił..
Chwyta ale nie zapala, tak jakby nie na wszystkie gary - strzeli z rury i zgaśnie
autodiagnoza, marchew miga 1111 (nie mogę znaleźć co oznacza)
nowe kable ngk, swiece 2 tyś km - iskra jest, świece brązowe
paliwo podaje - sprawdzone przy pompie, przy listwie...śruby nie chciały puścić...

może macie jakieś pomysły?

dzięki
z


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lut 05, 2014 9:31 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 16, 2010 8:37 pm
Posty: 365
Miejscowość: Przemyśl
Auto: Inne
1111 i 4444 oznacza ze nie ma błędów w ECU.
napięcie na przeplywce sprawdź

_________________
PUNTO ELX 1.6 16vT = 270HP & 340NM


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lut 05, 2014 11:39 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Śr kwi 25, 2007 6:00 pm
Posty: 10
ok,
powinno być 1,25 na 3 pinie - po przekręceniu stacyjki..tak wyczytałem
a przy kręceniu rozrusznikiem?
dzięki
z


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz lut 06, 2014 8:32 pm 
Offline
Obserwator

Dołączył(a): Śr kwi 25, 2007 6:00 pm
Posty: 10
więc tak:
napięciena 3 pinie
plus po stacji 1,38 v
podczas kręcenia rozrusznikiem 2,1 - 2,5v

przygotowałem i prysnąłem plak w dolot aby wyeleminować paliwo i zauważyłem nalot na 1 pinie przepływki taki..normalny jak na kablach, prysnąłem na niego plakiem poruszałęm...
a myślę odpalę i co? zapalił....masakra...ten samochód mnie zadziwia...

pytanie dla znawców...czy brak styku na 1 pinie może wywołać taki objaw?Pozdro
z


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr kwi 02, 2014 10:53 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 9:05 pm
Posty: 173
Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Inne
1 to jest masa zasilania przepływki a 2 masa analogowa dla sygnału ilości masy powietrza.


po prostu przepływka nie miała zasilania


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL