Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Wt lis 13, 2018 7:53 pm

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: Pn lip 16, 2012 2:11 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Witam.
Problem jest taki: pompa (Walbro 255h) nie dostaje prądu, nie załącza jej podczas włączenia zapłonu, w ogóle jej nie załącza. Pompa jest nowa, sprawna, sprawdzana na krótko kręci. Wymieniłem koszyczek na pompę na "nowy" używany, bo mój miał pęknięty plastik od powrotu. Pompa spięta na krótko do aku ładuje i auto odpala, po podpięciu wtyczki nie pompuje. Problem z wtyczką, wiązką ?
Przekaźniki również sprawdzałem, cykają, po przekręceniu kluczyka.

"Code" też gaśnie, także immo odpada.

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lip 16, 2012 7:05 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pt lip 16, 2010 8:37 pm
Posty: 365
Miejscowość: Przemyśl
Auto: Inne
w GT pompa dostaje prąd dopiero po obrocie walu, tak samo wtryskiwacze
PS szukaj problemu we wtyczce ,lub wiązce

_________________
PUNTO ELX 1.6 16vT = 270HP & 340NM


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lip 16, 2012 9:22 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Jutro auto jedzie do elektryka. Problem się rozwinął, ponieważ po przekręceniu zapłonu wariują zegary tj. ciśnienie oleju automatycznie idzie na max'a, obrotomierz szaleje i przekaźniki pompy paliwa (oba) skrzeczą. ?!

Miesiąc temu wkładałem z powrotem silnik, przyszło nowe turbo, intercooler, pompa, wtryski i wałek, uszczelki, paski itd.

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lip 17, 2012 12:27 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
Założę się że gdzieś masa nie styka. Przerabiałem to niedawno.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lip 18, 2012 8:59 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Masy posprawdzane, wszystko jest ok.
Immobiliser ma coś do tego ? Jeśli dobrze sprawdziłem to mam Siemens'a.

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lip 18, 2012 9:14 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Ewidentnie brak masy na silniku/skrzyni :!:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt lip 20, 2012 6:06 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Auto nadal nie pali. Dzisiaj przeczyściłem masy na skrzyni, na bloku, klemy. Poprawa jest bo przekaźniki nie skrzeczą, zegary w porządku, światła, szyby, alles działa. Mimo to auto nie pali. Macie jeszcze jakieś pomysły ? Dopiero jutro wiozę auto do elektryka, ale może na coś wpadniecie, co mógłbym mu napomnieć.

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt lip 20, 2012 9:28 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Czy po wlaczeniu zaplonu gasnie ikona kluczyka i czy swieci sie marchewa?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lip 21, 2012 5:45 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Code gasnie. Marchewa sie nie zapala ani na chwile. podłączenie wtrysków ?

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lip 22, 2012 1:47 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz lis 30, 2006 10:11 pm
Posty: 968
Lokalizacja: Starachowice
włącznik pompy pod fotelem kierowcy.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N lip 22, 2012 6:34 pm 
Offline
Użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Śr paź 27, 2010 6:26 pm
Posty: 47
Lokalizacja: Świdnica
Miejscowość: Świdnica
Auto: Punto GT
Próbowałem obejść ten czujnik uderzeniowy, ale to nic nie dało, możliwe, że gdzieś tam zwora się robi ?

_________________
96' 176.B2.000 Giallo Expolit - seria, 320tys. przebiegu.
95' 176.A4.000 Midnight Blue - dłubany


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn lip 23, 2012 4:26 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Sprawdz przekazniki w metalowej obudowie kolo rozrzadu


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 12 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 5 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL