Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt lis 16, 2018 3:35 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 
Autor Wiadomość
PostNapisane: N cze 17, 2012 11:01 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 9:05 pm
Posty: 173
Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Inne
Witam panowie noszę się ostatnio z zakupem Digital ECU Tuner 3 i chyba pójdę na całość i wezmę z wbudowanym map 4bar

chce wykorzystać go do korekcji sygnału przepływki bo w pewnym zakresie kuleje jak jest zimno < poniżej 16 stopni > a potem w zalerznosci co wyjdzie może do konwersji maf tu map czy jak to tam się pisze


na stronce znalazłem taki wpis


- możliwość kalibracji dowolnego czujnika analogowego, dzięki czemu wartości analogowe mogą być wyświetlane w ich realnych wartościach (np. sygnał z MAP sensora w barach, sygnał z sondy szerokopasmowej jako AFR, etc.),

czy to oznacza że mogę kupić samą sondę szerokopasmowa lc1 bez "sterownika" i podpiąć do det wy kalibrować sygnał np na podstawie innego zestawu afr i wio czy bez kalibracji innym afr???


a jeszcze jedno czy warto kupować det 3 z map 4 bar czy np kupić det 2 i dokupić map za 80 zł 2,5 bar do tego zabiegu co opisałem


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N cze 17, 2012 11:52 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 11, 2008 8:15 pm
Posty: 707
Miejscowość: SZA
Auto: Punto GT
Całkiem niedawno ktoś o to pytał, musisz mieć sondę z kontrolerem.

A DET3 jest też sprzedawany z wbudowanym MAPem 2,5 bara.

_________________
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn cze 18, 2012 4:08 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 9:05 pm
Posty: 173
Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Inne
tylko pytanie czy do konwersji maf > map i może do wystrojenia jakbym kiedyś zapragnął trochę więcej mocy warto się pchać w det 3 czy wystarczy det 2 ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pn cze 18, 2012 4:36 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Cz wrz 11, 2008 8:15 pm
Posty: 707
Miejscowość: SZA
Auto: Punto GT
Konwersję i jakieś tam strojenia możesz uskuteczniać na jednym i drugim, a o różnicach nie ma się co rozpisywać bo każdy sobie przeczytać może na stronie producenta, czy np. na FMIC.PL w bardziej skondensowane formie.

_________________
176B6.000 1372 GT
146A2.246 1301 TIE


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt cze 19, 2012 12:20 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pn maja 16, 2011 9:05 pm
Posty: 173
Miejscowość: Bydgoszcz
Auto: Inne
rozmawiałem już z hz10 i zobaczymy co będzie


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 5 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 4 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL