Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt lis 16, 2018 3:50 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona
Autor Wiadomość
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 2:53 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Wt gru 07, 2004 10:20 pm
Posty: 1293
Lokalizacja: krakooff
Miejscowość: krakooff
Auto: Uno 1.4T
Musisz biec na fotel i liczyć, jak przegapisz to sekwencja mignięć i tak się powtórzy.
Jeśli zalewa Ci współbieżne cylindry czyli 1 i 4 albo 2 i 3 to prblem może tkwić w kiepskiej cewce.
Sprawdź też kompresję:).


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 9:23 am 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
noo zrobiłem autodiagnoze;] prościzna ;D
Kod 1255 czyli zgodnie z tabelką to czujnik identyfikacji cylindra.

Co z tym dalej zrobić, za co ten czujnik odpowiada?

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 10:51 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Odpowiedz masz w nazwie czujnika, moja propozycja to odstawic auto do forumowicza ziuzio i bedziesz mial zrobione jak nalezy :wink:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 11:40 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
sprawdz czy rozrząd masz dobrze ustawiony z tym czunikiem... ew jak inni mieli ten problem zla masa na czujniku:) wystarczy wklepac w szukaj...;D


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 12:33 pm 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
Dzwoniłem już do mojego mechanika, powiedział że jutro zabierze autko i od razu wymieni rozrząd i go ustawi tak jak powinno być. Rozumiem że sama wymiana i ustawienie rozrządu i czujnika nie załatwi sprawy bo przez to chyba by nie zalewało świec ?

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 12:43 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 14, 2009 10:36 pm
Posty: 428
Miejscowość: Opole
Auto: Uno 1.3T
pavulon napisał(a):
Dzwoniłem już do mojego mechanika,


Czuję w moczu, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, lepiej zrób jak mówi turbomaniak. Nie mówię że Twój mechanik jest zły, ale turbofiaty to samochody przy których niejeden mechanik wymięka, ile już było takich przypadków na forum, że mechanik nie dał rady - lepiej powierz samochód komuś kto ma z tym do czynienia.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 1:05 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
dokladnie:) bo jak nie wie do czego jest ten czujnik i ustawi /zmieni rozrząd tak jak jest na znakach to dalej bedziesz mial to samo:))


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 1:38 pm 
Offline
Spamer :P
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn lis 03, 2008 8:32 pm
Posty: 793
Miejscowość: Skarżysko Kamienna
Auto: Inne
partyzantpl napisał(a):
pavulon napisał(a):
Dzwoniłem już do mojego mechanika,


Czuję w moczu, że nic dobrego z tego nie wyjdzie, lepiej zrób jak mówi turbomaniak. Nie mówię że Twój mechanik jest zły, ale turbofiaty to samochody przy których niejeden mechanik wymięka, ile już było takich przypadków na forum, że mechanik nie dał rady - lepiej powierz samochód komuś kto ma z tym do czynienia.

+1
Lepiej oddaj komuś kto wie gdzie szukać.

_________________
Punto GT >1.4 >> 1.4 k14 >>> 1.4 GT20s >>>> 2.0 16vt >>>>> 1.6 GT20s>>>>>>Coupe 20vt
.....psss......pssss.....pssssss :)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 2:09 pm 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
Kiedy tam rozrząd i tak już woła o pomstę do nieba;/
I trzeba go wymienić ;/

Ok, to kto mi się tego podejmie, nie za darmo oczywiście i jest w KRK ?

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt lis 15, 2011 2:16 pm 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): Cz maja 14, 2009 9:17 am
Posty: 504
Miejscowość: Gorlice
Auto: Punto GT
turbomaniak napisał(a):
Odpowiedz masz w nazwie czujnika, moja propozycja to odstawic auto do forumowicza ziuzio i bedziesz mial zrobione jak nalezy :wink:



bylo napisane:)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lis 16, 2011 1:02 am 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
Czy czujnik identyfikacji numeru cylindra i czujnik halla to to samo? ;)

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr lis 16, 2011 10:14 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Tak


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Cz lis 17, 2011 9:41 pm 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
Dzwoniłem do ziuzio, pomoże w zmaganiach ;D
Mam nadzieję że w końcu punto zacznie jeździć ;)

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt lis 25, 2011 7:20 pm 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
dzisiaj o 9:00 przyjechał ziuzio, 1,5h i autko jeździ a marchewa się nie pali ;)
Jeszcze raz wielkie dzięki ;D

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lis 26, 2011 1:46 am 
Offline
Spamer :P

Dołączył(a): So mar 15, 2008 1:25 pm
Posty: 992
Lokalizacja: SZA
Dobrze dla Ciebie ze jako nieliczny posluchales rady :wink:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3  Następna strona

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL