Forum Uno Turbo i Punto GT

www.unoturbo.pl , www.puntogt.pl
Teraz jest Pt lis 16, 2018 3:48 am

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]




Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3
Autor Wiadomość
PostNapisane: So lis 26, 2011 12:11 pm 
Offline
Zaawansowany użytkownik
Avatar użytkownika

Dołączył(a): Pn gru 14, 2009 10:36 pm
Posty: 428
Miejscowość: Opole
Auto: Uno 1.3T
No, to teraz ściągnij te alukołpaki, wymień zderzak i ciesz się jazdą ;)


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So lis 26, 2011 6:51 pm 
Offline
Obserwator
Avatar użytkownika

Dołączył(a): N lis 13, 2011 11:33 pm
Posty: 21
Lokalizacja: Kraków
Miejscowość: Kraków
Auto: Punto GT
No najpierw to trzeba wymienić wałek rozrządu bo ziuzio odkręcał pokrywę i widać że jedna krzywka jest już wytarta, trzeba zrobić rozrząd, powymieniać płyny i jeszcze parę drobnych pierdołek kosmetycznych ;]
aaa no i nagrzewnice wymienić bo jak się włączy ciepły nawiew to śmierdzi.

Jutro mam nadzieję pierwszy raz od 6 miesięcy zobaczyć jak to autko przyspiesza bo zostało mi po tym już tylko wspomnienie tak długo autko stało nie naprawione...

Teraz aż miło wsiąść, przekręcić kluczyć i co?! autko zapala na na desce nic czerwonego się nie świeci ;)

_________________
Trochę mało forumowe ale;)
Motocykle to nie wszystko, ale wszystko bez nich jest niczym...


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt gru 23, 2011 12:22 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt sie 20, 2010 5:25 pm
Posty: 155
Miejscowość: Czestochowa
Auto: Inne
podpinam sie pod temat bo mam dziwny objaw w moim gtku.

Mianowicie odpalam autko, wszystko ładnie pracuje bez żadnych problemów, ruszam i jak jade to w pewnym momencie pojawia sie marchewa i w tym momencie autem szarpnie, od razu marchewa gasnie i potem dalej ładnie przyspiesza. Przy podłączeniu samochodu do kompa nie wykrywa żadnego błędu.

Wykluczam nieszczelności, bo jest nowy IC i rury, jesli chodzi o czujniki pod maską to sprawdzone, czujnik fazowy ustawiony prawidłowo. cała kablownia sprawdzona od zera i otulona w nowe peszle, nowa przepływka...

Moim jedynym podejrzeniem jest to ze auto posiada immo ale tego immo nie ma, i chyba jakis druciarz kiedys cos porobił w kompie zeby auto dopalało i jakos jeździło...

Moze ktos ma jakies pomysły jeszcze ?


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Pt gru 23, 2011 11:51 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
U mnie przy uwalonym czujniku temperatury tak się działo.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So gru 24, 2011 11:40 am 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt sie 20, 2010 5:25 pm
Posty: 155
Miejscowość: Czestochowa
Auto: Inne
czujnik temperarury w dolocie czy wody


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: N gru 25, 2011 7:38 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): So lip 17, 2010 2:07 am
Posty: 223
Miejscowość: slask
Auto: Inne
wody.


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: So mar 10, 2012 3:57 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt sie 20, 2010 5:25 pm
Posty: 155
Miejscowość: Czestochowa
Auto: Inne
problem niestety nie zlokalizownay.
podmieniałem wszystkie czujniki jakie tylko miałem pod ręką, kupiłem cewkę LCC i została sprawdzona, wiec kupiłem alternator, wymieniłem w nim szzotki regulator itp. a auto pracując na wolnych obrotach gaśnie co chwile a przy jeździe i mocniejszym bucie skacze i robi kangura, wygląda mi to na jakies wypadnięcie zapłonu .


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt mar 27, 2012 4:18 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt sie 20, 2010 5:25 pm
Posty: 155
Miejscowość: Czestochowa
Auto: Inne
Dzisiaj byłem u elektromechanika (podpięte auto było pod ktsa), zrobiłem logi wszystkich czujników i wszystkie są w normie.Z elektrycznych części podmieniłem chyba wszystko co sie dało. auto na wolnych obrotach przygasa a przy jeździe szarpie i nie mozna przyspieszać a marchewa zapala się tylko podczas tego szarpania i zaraz gaśnie, na zwykłym euroscanie nie wykrywa żadnych błędów. Dzisiaj jak byłem to kts zlokalizował tylko jeden błąd: "54 - usterka nieznana" wie ktoś o co może chodzi ??


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Wt mar 27, 2012 5:39 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Pn paź 26, 2009 7:48 pm
Posty: 65
Miejscowość: Libiąż
Auto: Punto GT
też miałem podobny problem na początku, ale u mnie wymiana świec, kabli i cewki oraz ustawienie tego czujnika przy rozrządzie pomogło. potem jeszcze miałem takie same objawy jak mi wtryski padły, więc może je też sprawdź.

_________________
GT


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr mar 28, 2012 8:21 pm 
Offline
Aktywny użytkownik

Dołączył(a): Pt sie 20, 2010 5:25 pm
Posty: 155
Miejscowość: Czestochowa
Auto: Inne
Dzieki wielkie ! ! ! Narszcie auto jedzie jak trzeba ! ! winowajcą były kable i świece mimo tego ze były kupione nowe około pół roku temu. świece były jedno elektrodowe a teraz są trój elektrodowe ! ! DZIAŁA :mrgreen: jeszcze raz WIELKIE DZIEKI ! ! ! 8) :yay:


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
PostNapisane: Śr mar 28, 2012 9:27 pm 
Offline
Użytkownik

Dołączył(a): Pn paź 26, 2009 7:48 pm
Posty: 65
Miejscowość: Libiąż
Auto: Punto GT
M@teu$z1992 napisał(a):
Dzieki wielkie ! ! ! Narszcie auto jedzie jak trzeba ! ! winowajcą były kable i świece mimo tego ze były kupione nowe około pół roku temu. świece były jedno elektrodowe a teraz są trój elektrodowe ! ! DZIAŁA :mrgreen: jeszcze raz WIELKIE DZIEKI ! ! ! 8) :yay:


jeżeli to do mnie to cieszę się, że moje wskazówki pomogły :wink: pozdrawiam imiennika :D

_________________
GT


Góra
 Zobacz profil  
Cytuj  
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 41 ]  Przejdź na stronę Poprzednia strona  1, 2, 3

Strefa czasowa: UTC + 1 [ DST ]


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 3 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  
cron
POWERED_BY
Przyjazne użytkownikom polskie wsparcie phpBB3 - phpBB3.PL